Pildid: Eesti motokaunitar üllatas viimastel testidel uue sõidustiiliga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Jesus Robledo

Eesti eelmise aasta parim naismotosportlane Anastassia Kovalenko, kes tänavu osaleb esimese naissõitjana Põhja-Euroopast rahvusvahelises sarjas European Junior Cup, lõpetas viimased mitteametlikud testisõidud Aragonis koos Kallio Racing tiimiga. Kovalenko üllatas seekord paljusid uue «elbow» ehk «küünarnuki» sõidustiiliga, kus kurvis pannakse maha mitte ainult põlv, vaid ka küünarnukk.

«Testid olid väga edukad ja Kallio tiimiga koostööd tehes sain parandada oma sõidustiili,» rääkis Kovalenko.

«Hetkel on näha ringrajas uut tendetsi, milleks on küünarnuki mahapanek kurvis. Selline sõidustiil eelkõige võimaldab läbida kurvi võimalikult kiiresti, ilma, et seejuures tuleks ratast liiga madalale lasta. Tänu sellele on ratas kurvides stabiilsem, lisaks rehvi kulub vähem ning on võimalik ka kurvist paremini välja kiirendada. Muidugi on selline stiil füüsiliselt koormavam, kuid tsikli peal «niisama istudes» pole võimalik kiiremaks saada. Olen alati liikunud sellise stiili poole ning käesolevatel testidel on see aina paremini välja tulnud ning ringiajad paranenud,» lisas Kovalenko.

Järgmisel nädalal on Kovalenko juba osalemas esimesel ametlikul Euroopa juunioride karikasarja treeningul, kus kõigile testimiseks antakse Honda CBR 650F ratas. Sarja avavõistlus leiab aset 12. aprillil Aragoni ringrajal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles