Video: esimene NBAsse saanud India päritolu korvpallur on tõeline hiiglane

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sim Bhullar.
Sim Bhullar. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA klubi Sacramento Kings tegi eile ajaloolise lükke, kui sõlmis 10 päevase lepingu hiiglase kasvu Sim Bhullariga. Kuigi 226 cm pikkune ja 161 kg kaaluv Bhullar on Kanada kodakondne, on ta esimene NBA korvpallur, kes on India päritolu.

Kingsi käik pole üllatav, sest klubi omanik on India ärimees Vivek Ranadive, kes on varemgi öelnud, et Indiast võiks saada järgmine suur turg, mille NBA vallutab. "Simi palkamine rõhutab tohutut kasvu, mida India korvpall on viimastel aastatel läbi teinud. Kuigi ta on alles esimene India päritolu korvpallur, kes on NBA-sse jõudnud, olen kindel, et neid tuleb sealt veel," ütles Ranadive Kingsi avalduses.

22aastane Bhullar andis pärast New Mexico ülikoolis käimist ennast ülesse ka 2014. aasta NBA draftis, kuid valituks ei osutunud. Seejärel siirdus ta mängima NBA tütarliiga klubisse Reno Bighorns, kus kogus 25,2 minuti jooksul keskmiselt 10,3 punkti, 8,8 lauapalli ja 3,9 blokeeritud viset. Need numbrid on pisut petlikud, sest Bighorns mängib oluliselt kiirema tempoga kui teised klubid.

Esialgu sõlmiti Bhullariga 10-päevane leping. Isegi kui lepingut pikendatakse, ei saa ta oma oskusi palju kauem näidata, sest Kingsi hooaja viimane mäng on 15. aprillil Los Angeles Lakersi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles