Neljapaat alustas võidukalt, esialgne plaan paigas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapaat koosseisus Allar Raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Horvaatias trenni tegemas.
Neljapaat koosseisus Allar Raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo Horvaatias trenni tegemas. Foto: Erakogu

Eesti sõudmistipud tegid nädalavahetusel hooaja avastardi, kui Zagrebis osaleti Jaruni kanalil Horvaatia lahtistel meistrivõistlustel. Parimat minekut näitas eestlaste neljapaat, kus kooslus Allar Raja, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo said Londoni olümpiahõbeda ja 2013. aasta maailmameistri Horvaatia ees kindla esikoha.

Kahepaatide konkurentsis oli eestlaste parim Endreksoni ja Andersoni duo, kes saavutas neljanda koha. Tänavu meie esikahepaadis koha sisse võtvad Andrei Jämsä ja Kaur Kuslap olid viiendada. Võidutsesid horvaatidest maailmameistrid Martin ja Valent Sinkovic. Ühepaatide seas pääses eestlastest ainsana finaali Endrekson, kes oli seal kuues.

«Hooaja esimesed stardid on meil alati kohmakad. Võrreldes Lõuna-Euroopast pärit konkurentidega oleme talvel vähem vee peal olnud, kuid iga sõiduga läksid asjad paremaks. Neljase finaalsõit oli juba päris korralik,» sõnas koondise peatreener Matti Killing nädalavahetuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles