Poja tervise kohta värskeid uudiseid jaganud Bianchi isa kurjustas FIA-ga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas kuus kuud tagasi raske avarii teinud Jules Bianchi tervise kohta pole viimasel ajal häid uudiseid laekunud ning võidusõitja on endiselt koomas. Bianchi isa kommenteeris oma poja seisu ja oli pahane selle peale, et õnnetuse uurimine on takerdunud.

Bianchi tegi avarii möödunud hooaja oktoobrikuus, kui sõitis Jaapani GP-l otsa rajatraktorile, mis oli parajasti raja äärest ära toimetamas Bianchi konkurendi masinat. Prantslane viidi koheselt haiglasse, kus tal diagnoositi ajukahjustus ning mullu Marussia tiimi masina rooli keeranud mees pole seni koomast välja tulnud.

Sõitja isa Philippe nõustus andma intervjuu, et selgitada, millises olukorras tema poeg on. «Ainukese asjana saame öelda, et ta võitleb sama jõuliselt nagu ta on alati võidelnud nii enne kui pärast õnnetust,» selgitas Philippe.

«Jules läbib iga päev maratoni. Meditsiinilisest vaatepunktist on tema seisund stabiilne. Kõik tema organid töötavad iseseisvalt, aga praegusel hetkel on ta endiselt teadvusetu,» selgitas Bianchi isa, kelle sõnul on Bianchi ajutegevuse paranemine küll aeglane, kuid see siiski toimub. «Arstid ütlevad meile praegu, et ei ole ühtegi kindlat vahendit, millega nad saaksid sekkuda. Kõige tähtsam on aga anda Julesile tunnet, et keegi on kogu aeg tema kõrval,» lisas Philippe, et nii tema kui ka Bianchi ema, õde, vend ja tüdruksõber käivad vormelisõitja voodi kõrval valvamas.

Lisaks Bianchi tervisele kommenteeris sõitja isa ka Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) poolt läbi viidud uurimist, kus leiti, et Bianchi oli ise õnnetuses süüdi, sest ei pidurdanud piisavalt. «See oli sisejuurdlus. Ainult need, kes asjasse puutusid, said kaasa lüüa. Selle kohta pole mul ausalt öeldes mitte midagi öelda. Olen tegelikult liiga pahane, et sellest rääkida,» teatas Bianchi isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles