Maletšempion diskvalifitseeriti, kuna ta kasutas WCs nutitelefoni käikude kontrollimiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaioz Nigalidze
Gaioz Nigalidze Foto: chess-news.ru

Malematšidel on juba mõnda aega olnud nutitelefonid keelatud, kuid on neid maletajaid, kes seda keeldu eiravad.

Gruusia malemeister Gaioz Nigalidze eemaldati rahvusvaheliselt malematšilt, kuna ta kasutas WCs nutitelefoni, et oma käike kontrollida, edastab BBC.

Maletajat võib selle tõttu ees oodata mitme aasta pikkune võistluskeeld.

Gruusia valitsev maletšempion Nigalidze oli mängimas armeenlase Tigran Petrosjaniga Dubai Open matšil, kui ta reegleid rikkus.

Petrosjan teatas matši korraldajatele, et ta vastane käib sageli tualetis ja see tekitas temas kahtlusi. Nigalidze oli WCs korraga kümme minutit.

Matši korraldajad otsisid WC läbi ning leidsid ühest kabiinist WC-paberisse mässitud nutitelefoni. Oletatakse, ta ta kasutas kogu aeg sama kabiini.

«Ta eitas nutitelefoni kasutamist, kuid sellel oli lahti Facebook ning malelaud, millel olid näha tema ja vastase käigud,» sõnas Dubai malematši korraldaja Yahya Mohamed Saleh.

Dubai matši võitjale oli ette nähtud summa 12 000 dollarit.

Gruusia maleföderatsioon teatel on tegemist kahetsusväärse juhtumiga, kuid nad ootavad ära juhtumi uurimise tulemused.

Malematšide korraldajate sõnul on viimasel ajal on võistlustel aina enam nutitelefonide abil petmisi ette tulnud. Selle tõttu asutati möödunud aastal rahvusvahelise maleföderatsiooni petmisvastane komitee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles