Kalju superstart: seitsmest seitse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju edu üle rõõmustavad Ats Purje (vasakult), Tarmo Neemelo, Artjom Dmitrijev ja Jorge Rodrigues.
Nõmme Kalju edu üle rõõmustavad Ats Purje (vasakult), Tarmo Neemelo, Artjom Dmitrijev ja Jorge Rodrigues. Foto: Erik Prozes

Nõmme Kalju jalgpallimeeskond on Eesti meistriliiga tänavust hooaega alustanud muinasjutuliselt – seitsmest mängust on võetud seitse võitu. Kui nädala eest seljatati võõrsil 2:0 FC Flora, siis laupäeval oldi Kadriorus sama skooriga üle teisestki peakonkurendist Levadiast.

Viimase kümne aasta jooksul ehk kümne meeskonnaga meistriliigas on samasugust hoogu nautinud vaid Levadia ise, kes võitis 2006. aastal esimesed kaheksa ja 2009. aastal koguni 11 mängu. Mõlemal puhul krooniti Levadia hooaja lõppedes ka meistriks.

Kas Kalju peatreener Sergei Terehhov julges enne hooaja algust nii lennukat starti loota? «Lootus sureb viimasena,» muigas Terehhov, «aga lähed ju igale mängule lootusega võita. Tegelikult olime ju punktikaotusele kõige lähemal mängus Pärnuga,» märkis Terehhov, viidates teisipäevasele 6. vooru kohtumisele, mille Levadia ja Flora mängudega võrreldes suuresti muudetud koosseisuga Kalju võitis vaid 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles