Kirpu enne tähtsaid võistlusi ikka tipus

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu.
Erika Kirpu. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel Tartus peetud epeevehklemise Eesti meistrivõistlused näitasid, et naiste muidu tihedas konkurentsis on esimese meistrikulla teeninud Erika Kirpu kindlustamas selget esinumbri staatust. Kodulinnas oli heas hoos ka 2013. aasta maailmameister Julia Beljajeva, kelle viimased pool aastat on olnud üpris pettumusrohked.

Hõbeda teeninud Beljajeva kaotas finaalis Kirpule 11:15, kusjuures üheksa sekundit enne lõppu oli seis veel 11:12. Poolfinaalis alistas ta aga 15:13 koondisekaaslase Kristina Kuuse. Kuigi erinevaid kohalikke ja rahvusvahelisi turniire on raske kõrvutada, oli Tartu esitus Beljajeva jaoks ilmselt positiivseim pärast 2014. aasta oktoobris Legnano MK-etapil saadud 13. kohta. Pärast seda pole ta tihedama konkurentsiga võistlustel 64 seast edasi murdnud. «Ma ei usu, et vana Julia tagasi on, aga tundsin juba oma vehklemise ära. Viimaseks matšiks jäi juba jõust puudu,» rääkis Beljajeva pärast finaali.

Naistekoondise peatreeneri Kaido Kaaberma hinnangul polnud aga vahepealne seis üldse nii hull. «Ega ta polnud kuskile ära kadunudki, individuaalselt tal tõepoolest kõige paremini ei läinud, aga võistkondlikult oli ta alati kindel. Tartus vehkles ta ka täitsa normaalselt,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles