Võidukas Rossi kommenteeris dramaatilist kokkupõrget Marqueziga: ta tegi ise vea

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MotoGP hooaja kolmanda etapi Argentinas Termas de Rio Hondo ringrajal võitis Valentino Rossi, kuid enim pakkus sõidu järel kõneainet Rossi ja valitseva maailmameistri Marc Marquezi kokkupõrge eelviimasel ringil, mis jättis Marquezi jalameheks.

Avaringil kaheksandaks langenud Rossi võitles end paar ringi enne lõppu Marquezi kannule teiseks ning tõusis eelviimase ringi alguses ka liidriks, kuid Marquez võttis kohe esikoha tagasi. Tagasirge lõpus asuvas viiendas kurvis möödus Rossi uuesti Marquezist ja kui hispaanlane üritas vastata, sõitis ta Rossi Yamaha tagarattasse ning kukkus. «Kahju, et ta kukkus, aga minu arvates oli see tema viga,» kommenteeris Rossi pärast sõitu portaalile Crash.net. «Marc on mees, kes sõidab alati kõik-või-mitte-midagi-stiilis. Teadsin, et ta püüab uuesti liidriks tõusmiseks midagi teha, ning ta riivaski mind juba kurvi keskel. Mõtlesin kohe, et f*ck!» kirjeldas Rossi endale omasel värvikal moel juhtunut. «Hea küll, ole agressiivne, aga et kohe niimoodi!»

Seda, et Marquez kukkus, Rossi enda sõnul kohe ei märganudki. «Tundsin veel ühte puudet, aga ei olnud isegi kindel, kas see tuli paremalt või vasakult. Alles ringi lõppedes nägin, et mulle näidatakse boksist vahet hoopis Andrea Doviziosoga ja siis nägin Marquezi ratast,» selgitas itaallane. «Eks Marc teadis, et olen temast kiirem, ja üritas kõike, aga seekord üritas ta üle,» sõnas Rossi.

Marquez võttis samuti süü enda peale. «Kahju, et nii juhtus, sest sõit oli äge! Kui nägin, et ta mulle läheneb, üritasin rehve hoida. Kahjuks puutusid meie rattad kokku ja ma kukkusin. Olen alati öelnud, et ta on mu iidol ja eeskuju, kellelt õppida,» lausus Marquez.

Ka avaetapil Kataris võidutsenud Rossi on MM-sarja liider, edestades Ducatil sõitvat Doviziosot kuue punktiga. Marquez on viiendal kohal ja jääb maha juba 30 punktiga. «Usun, et MM-tiitli nimel tuleb kõva lahing. Olen teinud fantastilise, ehk isegi täiusliku hooaja alguse, aga ta on ikkagi nii lähedal,» märkis Rossi. «Hooaeg on siiski väga pikk ja Marc on varemgi näidanud, et suudab eduseise tasa teha. Lisaks usun, et järgmistel etappidel on tugevamad nii Iannone, Cal kui ka Jorge,» sõnas Rossi, viidates MM-sarjas kolmandat kohta hoidvale Andrea Iannonele, neljandal kohal olevale Jorge Lorenzole ja inglasele Cal Crutchlowle, kes lõpetas Argentinas kolmanda kohaga.

 Rossi ise on kolmelt etapilt saadud kahe võiduga juba korranud eelmise hooaja võidusaldot. «Ratas on sirgetel üsna aeglane ja me ei olegi veel täpselt aru saanud, miks, aga muus osas liigub Yamaha väga hästi. Oleme mullusega võrreldes suure sammu edasi teinud, sest siis olime eriti Marciga võrreldes suures hädas. Nüüd oleme võimelised temaga võitlema,» lausus 36-aastane Rossi, kes võitis viimase, seni üheksanda MM-tiitli 2009. aastal. kandis ta poodiumil Argentina koondise jalgpallisärki Diego Maradona nime ja numbriga kümme, kuid kinnitas, et tegu polnud sõnumiga. «Ei-ei! Selja peal oli 10, sest see on ju Maradona number! Mul oli see särk juba eelmisel aastalgi kaasas, kuid siis lõpetasin kahjuks neljandana,» naeris Rossi.

Moto2 klassis võitis Argentinas prantslane Johann Zarco (Kalex), kes on ka sarja üldliider. Moto3 klassis võidutses Danny Kent Hondal, kes juhib samuti oma klassis ka üldtabelit. Motoringrajasõidu MM-sarja järgmine, neljas etapp peetakse 3. mail Hispaanias Jerezi ringrajal.

MotoGP hooaja üldseis (kolme etapi järel):

1. Valentino Rossi (Yamaha) 66 punkti

2. Andrea Dovizioso (Ducati) 60 punkti

3. Andrea Iannone (Ducati) 40 punkti

4. Jorge Lorenzo (Yamaha) 37 punkti

5. Marc Marquez (Honda) 36 punkti

6. Cal Crutchlow (Honda) 34 punkti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles