Räikkönen sai jõulise sekkumise tõttu endale parema masina

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari piloot Kimi Räikkönen
Ferrari piloot Kimi Räikkönen Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 tiimi juht Maurizio Arrivabene avaldas, et ta istus detsembris koos meeskonna inseneridega maha ja soovis, et nad valmistaks Kimi Räikkönenile masina, mis sobib talle eelnevast paremini.

Räikkönenil oli terve eelmise hooaja probleeme ja seega oli vaja kokku panna masin, mis sobiks paremini tema sõidustiiliga, kirjutab ESPN.

«See oli 10. või 12. detsember ning küsisin peainsenerilt Simone Restalt ja Ferrari konsultandilt Rory Byrnelt, kuidas oleks võimalik masina raskuskeset veidike rohkem ettepoole tuua. Selgitasin neile, et Kimile sobib niimoodi rohkem,» meenutas Arrivabene.

«Nad ütlesid, et neil kuluks sellise muudatuse tegemiseks kuus kuud. Uurisin, et mida suudaksid nad kolme kuuga? Seepeale ütlesid nad, et siis tuleks teha tööd päeval ja öösel. Seepeale ütlesin ma, et teeme ära ja ka mina löön kaasa,» lisas ta veel.

Muudatuste tulemusi on juba ka näha, kuna Räikkönen on sel hooajal olnud korra teine ja kahel korral neljas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles