Himki võitis raudkindlalt Eurocupi ja pääses Euroliigasse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Himki mängijad.
Himki mängijad. Foto: SCANPIX

Korvpalli Eurocupi finaali kordusmängu Moskvas alustas Himki Gran Canaria vastu 25-punktisest eduseisust (avamäng 91:66) ja võitis 83:64. Ühtlasi lunastas Himki tulevaks hooajaks pääsme Euroliigasse.

2012. aastal võitis Himki samuti Eurocupi, tollasest koosseisust kuuluvad täna meeskonda Sergei Monja ja Jegor Vjaltsev, vahendab basket.ee.

Ka vääramatu stsenaariumiga kulgenud teises finaalmängus ületas Himki vastast igas elemendis. Tõsi, laud oli küll võrdne – 37-37, kuid korvisöödud Himkile 23-12, kahepunktivisked 62 vs 38 %, kolmesed 32 vs 20 %, vv 83 vs 79 %.

James Augustine tõi Himkile 18 punkti (7/7), Paul Davis lisas 16 punkti ja 10 lauapalli. Kaotajate poolel viskas Walter Tavares 17 punkti ja võttis 10 lauda.

Turniiri allstar-viisikusse valitud soomlasest Himki liidreid Petteri Koponen (avavaatuses 18 punkti), ütles üleeile YLE usutluses: «Varem olen Bologna Virtusega tähistanud Eurochallenge’i võitu, kuid tänane on midagi uut. Euroliiga kogemus mul puudub. Himki on juba täna sel tasemel, et võiksime Euroliigas edukad olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles