Eestlased Läti populaarseima krossisarja avaetapil mitu korda poodiumil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davis Ivanovs (600), Priit Rätsep (221), Tanel Leok (40), Matiss Karro (91)
Davis Ivanovs (600), Priit Rätsep (221), Tanel Leok (40), Matiss Karro (91) Foto: Jānis Pastars

Valmieras sõideti Monster Energy Superkauss motokrossisarja avaetapp, kus olid traditsiooniliselt stardis enamus Läti parimatest krossisõitjatest ning mitmed Eesti tipud eesotsas Tanel Leoki ja Priit Rätsepaga. Häid tulemusi tegid aga lisaks Eesti ässadele ka meie noored krossisõitjad.

Kõige kiirema MX Pro klassi kvalifikatsioonis mahtusid Läti ässad Davis Ivanovs, Matiss Karro ning Tanel Leok ja Priit Rätsep kõik 0,6 sekundi sisse, ülejäänud konkurentide ajad olid juba sekund või enam aeglasemad.

Avasõidus võidutses Leok, kes möödus sõidu lõpuosas seni liidrina püsinud Karrost ja edestas teda lõpujoonel 3,1 sekundiga. Ivanovs kaotas Karrole omakorda 1,6 sekundiga, Rätsep seevastu jäi kolmandast kohast kümme sekundit ja oli neljas. Teises sõidus võttis võidu aga Ivanovs, Leok, kelle tsiklil hakkasid ilmnema tehnilised probleemid, kaotas lätlasele ainult 0,8 sekundiga. Karro jäi kolmandana võitjast 7 sekundit, kuid edestas siiski 0,7 sekundiga Rätsepa. Päeva viimase sõidu võitis Karro 0,9 sekundilise eduga Ivanovsi ees, Rätsep sõitis end kolmandaks ja jäi teisest kohast poolteist sekundit. Leok pidi sõidu kahjuks tehnilistel põhjustel sõidu algfaasis katkestama.

Kolme sõidu kokkuvõttes võitis Karro, kellele see oli hooaja esimeseks võistluseks, kuna lätlane oli pikalt vigastusega audis. Võidumees kogus päeva lõpuks Ivansovsiga võrdselt 96 punkti, Rätsep oli parima eestlasena kolmas, tema saagiks jäi 91 punkti. Ülejäänud eestlastest olid Ardo Kaurit (76 p) 7., Aleksei Vinogradov (66 p) 11., Leok (65 p) 12. ja Jan Jakobson (57 p) 14.

Noorte klassis võitis avasõidu lätlane Elgars Jonass napi poole sekundilise eduga Tamur Talviku ees, kellest omakorda kolmandana lõpetanud Harijs Suharzevksis jäi 26 sekundit. Teises sõidus oli aga parim avasõidus alles kuuendana lõpetanud Claudius Roosma, kes edestas seekord Jonassi 1,3 ja teist lätlast Davis Kurmist 6,8 sekundiga. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis Jonass 59 punktiga, teises sõidus neljanda koha saanud Talviku (56 p) oli teine ja Roosma (55 p) kolmas. Klassi kolmas eestlane Rait Kaimer oli kokkuvõttes 38 osaleja hulgas kuues.

85cc klassis jagasid esimesed kaks kohta kummaski sõidus venelane Aleksei Zorin ja lätlane Ralfs-Edgars Ozolins ning tänu teise sõidu võidule võitis etapi venelasega võrdselt 59 punkti kogunud lätlane. Kahe sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha mõlemas sõidus esiduo järel lõpetanud Egert Pihlak (56 p). Teistest eestlastest olid Juri Vinogradov (39 p) 10., Henry Vesilind (27 p) 18. ja Mikk Kallion (19 p) 21.

50cc klasside mõlemad sõidud võitis kindlalt Eesti poiss Norman Erik Linnas (60 p), kes edestas kõiki konkurente avasõidus vähemalt minutiga ja teises pea 20 sekundiga. Kahe sõidu kokkuvõttes olid teine ja kolmas lätlased Tomass Saicans ja Ralfs Vindigs, kes kogusid võrdselt 56 punkti. Sõidu teistest eestlastest olid Cris Robin Laul (52 p) 5. ja Mark Peterson (44 p) 8.

Quadide klassis, mille esikolmiku moodustasid päeva lõpuks leedulane Domantas Vaznys ning lätlased Ralfs Reinfelds, oli ainus eestlane Mauri Kirsip kümnes. Seeniorite sõidus oli Toomas Kiiler kokku 29.

Monster Energy Superkauss järgmine etapp sõidetakse 21. juunil Riias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles