Eesti rekordimasin kogub tippkooli jaoks raha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Tairo Lutter

UJUMINE. Tänavune kevad on Eesti noorele ujujale Kregor Zirgile olnud eriti toimekas. Mai alguses tegi ta suuri tegusid Läti meistrivõistlustel, alles hiljuti sai ta EOK-lt väärt preemia, ees ootavad põhikooli lõpueksamid. Lisaks tavapärastele treeningutele ja võistlustele tuleb valmistuda ka sügisel ees ootavaks kolimiseks, sest hoogsalt käib rahakogumine, et siirduda Inglismaale tippkooli. Selle kõige juures jääb Eesti imelaps ise väga tagasihoidlikuks ning keskendub oma asjale – ujumisele.

Kuigi väljas paistab juba päike ja ilm on peaaegu kevadiselt soojaks läinud, pole tänavune lõplik koolikell veel kõlanud ja nii peab ka 15-aastane Zirk endiselt koolipinki nühkima. Tartu Kivilinna kooli üheksanda klassi õpilasena valmistub ta praegu juuni alguses ees ootavateks eksamiteks. Lisaks eesti keele ja matemaatika jõuproovile ootab Zirki tema enda valikul ees geograafia eksam.

Ent põhikooli lõpueksamid pole ainukesed olulised akadeemilised ettevõtmised, millega noor tartlane on viimastel kuudel rinda pistnud. Zirk plaanib sügisest minna õppima Inglismaa tippkoolide hulka kuuluvasse Plymouthi kolledžisse ning sinna pääsemiseks tuli samuti teha test, millega ta igati edukalt hakkama sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles