Alo Jakin jõudis tugeval Dunkerque'i velotuuri eelviimasel etapil poodiumile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Jakin
Alo Jakin Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Valitsev Eesti meister grupisõidus Alo Jakin (Auber 93) sai Prantsusmaal jätkuva kõrgetasemelise Dunkerque´i velotuuri (kategooria 2.HC) täna sõidetud eelviimasel etapil 3. koha ning tõusis kolmandaks ka nelja etapi kokkuvõttes, kirjutas Rattaprofid.ee.

178,7 kilomeetri pikkuse künkliku etapi võitis lõpukilomeetritel favoriitide grupist põgenenud hispaanlane Omar Fraile (Caja Rural), kes möödus varem juhtgrupist põgenenud hollandlasest Maurits Lammertinkist (Roompot Oranje) ning võttis etapivõidu. Hollandlane kaotas võitjale kolm sekundit. Jakin, kes etapi lõpuosas ka paar korda favoriitide grupist põgeneda üritas, kaotas kolmandana võitjale 7 sekundit.

Gert Jõeäär (Cofidis) lõpetas sõidu suures grupis, mis kaotas võitjale üle 18 minuti ning sai kirja 97. koha. Velotuuri üldliidriks tõusis täna kuuenda koha saanud leedulane Ignatas Konovalovas (Marseille 13). Senine liider Bryan Coquard (Europcar) langes teiseks (+0.20) ning Jakin tõusis kolmandaks (+0.31). Jõeäär langes 62. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles