Kreegi koduklubi teenis finaalis 3:1 võidu asemel 2:3 kaotuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreek.
Ardo Kreek. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ardo Kreek ja kogu Pariisi Volley võrkpallimeeskond pidi Prantsusmaa meistrivõistlused hõbemedaliga lõpetama. Laupäeva õhtul peetud finaalmängus läksid koduväljaku eelist kasutanud pealinlased Tours VB vastu kaks-null juhtima ja olid dramaatilises neljandas geimis üldvõidule väga lähedal, aga ikkagi pööras mitmekordne meister lõpptulemuse enda kasuks numbritega 3:2 (19, 33, -15, -29, -6).

Tours oli põhiturniiri neljandana lõpetanu, jäädes turniiri võitnud Cannes’i meeskonnast maha vaid kahe punktiga, tugev lõpuspurt aga tõi õnne Tours’i õuele. Meeste ebaedu heastasid filmilinna naised – RC Cannes võitis Le Cannet 3:2 (-23, -21, 16, 23, 10). Meeste finaaliga hämmastavalt sarnane stsenaarium., vahendab volley.ee.

Ardo Kreek sai eile rünnata viie geimi peale vaid 11 korda, millest punkti tõi viis (45%), lisaks üks blokipunkt. Kreek oli üks võidu sepistajaid poolfinaalis (Lyoniga), mispeale pöörati talle finaalis suurt tähelepanu. Eestlane tõmbas bloki enda peale ja avas sellega hõlpsama tee oma nurgaründajatele, ise tegi ta keskväljal põhiliselt harjutusi pallita. 16st servist ei tulnud otse ainsatki punkti, pallingul eksis ta neli korda. Rünnakul lõi ta kaks korda blokki ja kaks korda eksis.

Meeskonna põhiründaja, makedoonlane Nikola Gjorgiev tõi 30 punkti (57%), vastaspoolel hiilgas 32 punktiga tšehh David Konečny.

Pärast kojujõudmist saab Eesti esimängija mõne päeva puhkust, ühinedes koondisega pärast nende täna algavat kolmepäevast võõrsilmängude turneed Hollandiga. Peaülesanne on mängida edukalt Rootsiga 24. mail kodus ja 31. mail võõrsil, enne toimub veel kaks kontrollmängu Šveitsiga 18. ja 19. maii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles