Kehra võib homme meistritiitli kindlustada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi meeskond.
HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi meeskond. Foto: Erik Prozes

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste finaalseeria HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja Serviti vahel jätkub homme Põlvas. Kehralaste võidu korral kuulub tiitel teist aastat järjest neile, vastasel korral läheb meistri selgitamiseks vaja otsustavat viiendat kohtumist. Postimees vahendab kell 18.30 algavast mängust otsepilti.

Viimati läks meistri selgitamiseks vaja maksimaalne arv kohtumisi 2007. aastal, kui Serviti sai finaalseerias mängudega 4:3 jagu Chocolate Boysist. Eelmisel neljal hooajal on finaalis olnud Kehra ja Serviti, kes mõlemad väljunud neist duellidest kahel korral võitjana. Seejuures on kehralased kummaski seerias jäänud peale 3:1, põlvalased aga 3:0.

Kehras toimunud selle aasta finaalseeria kolmas kohtumine kulges võõrustajate taktikepi all. Serviti ei pääsenud kordagi juhtima ja viimane viigiseis oli 9:9. Kehra/Horizon Pulp&Paper võitis seitsme väravaga ning jõudis meistritiitlist ühe võidu kaugusele.

Serviti ei ole meeskonna peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul alla andnud. «Katki pole veel ju midagi, sest seeria kestab kolme võiduni,» süstis Musting hoolealustesse eneseusku. «Kahe mängu vahel on neli päeva, mis peaks olema piisavalt pikk aeg toibumiseks.»

Mustingu meelest tuleb Servitil igalt poolt juurde panna. «Esiteks peame keskenduma enda tegemistele, mitte jälgima vastast,» alustas Musting. «Kolmandas kohtumises kerkis pisut esile Andri Ternovõi, kuid siiski tegutsesime liiga ühtlaselt. Seega tuleb meil leida liidrid rünnakul ja kaitses ning teisalt parandada ka meeskondlikku mängu. Oluliseks pean veel õiget emotsiooni, mis taolistes kohtumistes tiivustab,» lisas Serviti peatreener.

Seeria avamängu viimase sekundi seitsmemeetri karistusviskest kaotanud kehralased on järgmised kohtumised võitnud kuue ja seitsme väravaga. «Oleme igas mängus juurde pannud,» analüüsis Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Jüri Lepp. «Meil on praegu suur koosseis ja alati on kerkinud keegi esile. Usun, et suudame veelgi paremini tegutseda ning kindlasti leidub meeskonnas veel otsustajaid.»

Kuigi tiitlikaitsja on näidanud üha kindlamat mängu, ei oota Lepp Põlvas kerget jalutuskäiku. «Peame olema valmis selleks, et Serviti tuleb meile kõvasti peale,» lausus Lepp. «Kuigi juhime, ei tohi see meestes rahuolu tekitada ja oleme sel teemal ka rääkinud. Milliseks mängupilt kujuneb, seda on aga raske öelda,» tunnistas Lepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles