Hiiglasekasvu Hiina poksistaar viib ala taas kuulsuse tipule?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taishan Dong.
Taishan Dong. Foto: Youtube

Poksimaailma kõige kuulsamaks meheks on praegu kergkeskkaalus võitlev ameeriklane Floyd Mayweather jr, raskekaalus teeb tegusid peaasjalikult ukrainlane Vladimir Klitško, kuid ikkagi räägitakse, et poks ei ole rahvusvahelisel tasemel enam nii kõva tegija nagu varem.

Suurte matšidega on poks viimasel ajal kogunud küll populaarsust, kuid siiski loodetakse, et peagi kerkis esile mõni raskekaallane, kes tooks poksile veelgi rohkem tähelepanu, kirjutab Fightsaga.

Paljude arvates võiks selliseks meheks olla 210 cm pikkune hiinlane Taishan Dong. Homme 27-aastaseks saav Dong alustas oma asportlaskarjääri korvpalluri ja kickpoksijana, kuid eelmisel aastal otsustas ta siirduda profipoksi.

Praeguseks on ta pidanud raskekaalus neli matši ning need kõik ka võitnud. Viimati alistas ta 9. mail Jamal Woodsi. Nii mõnegi eksperdi arvates võiks Dong tuua poksile sama palju tähelepanu nagu Tiger Woods tõi golfile 1990ndate lõpus ja 2000ndate alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles