Peep Pahv: miks Kalev langes ja Rock suutis ootamatult tõusta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv Foto: Andres Haabu

Vaevalt leidus palju neid, kes uskusid, et koduse korvpalli meistriliiga finaalseeria kolme esimese mängu järel juhib Tartu Rock 2:1. Hooaja põhjal eeldati nelja võiduni peetavas seerias Kalev/Cramo ülekaalu. Postimees toob kolme mängu põhjal esile kolm detaili, miks seeria on võtnud ootamatu pöörde.

Kalevi mäng on liialt ühekülgne

Kalevi mängujuht Scott Machado on meeskonnas domineerinud läbi terve hooaja, kuid Ühisliiga kohtumistes tegi ta seda tasakaalukamalt kui Eesti meistriliiga finaalis. Ta on küll järjekindlalt Kalevi suurim korvkütt, kuid seda kesise tabavusprotsendi juures. Mis aga meeskonnale tervikuna kahjulikum – Machado üksiküritused on vähendanud tema resultatiivsete söötude arvu.

Kuivad numbrid kinnitavad mängude ajal tekkinud muljet: Ühisliigas tegi Machado mängu jooksul keskmiselt 13 pealeviset, meistriliiga finaalseeria kahes viimases mängus vastavalt 20 ja 21. Ühisliigas andis ta keskmiselt 7,7 söötu, kahes viimases finaalis aga neli.

Liiga palju on Machado üksiküritamisi, mis lõppevad raske viske või täiesti hätta sattununa rünnakuaja viimastel sekunditel kaaslasele söödu ja nendepoolse raske viskega. Sellised olukorrad tekitavad aga ka kaaslastes ebakindlust. Paned ühe või kaks keerulisest positsioonist tehtud viset mööda ja lõpuks ei suuda sa tabada ka vabadelt kohtadelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles