Epeenaised jätkasid medalisadu üliväärtusliku hõbedaga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich (paremal) EM-finaalis vehklemas Ana Maria Branzaga.
Irina Embrich (paremal) EM-finaalis vehklemas Ana Maria Branzaga. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel eestlastele regulaarselt medalirõõmu pakkuvad Eesti epeenaised tegid seda eile taas, kui Šveitsis Montreax’is peetavatel Euroopa meistrivõistlustel võitsid Erika Kirpu, Julia Beljajeva, Irina Embrich ja Katrina Lehis naiskonnavõistluses hõbemedali. Poodiumile tõusmise kõrval pidasid sportlased sama oluliseks tähtsate punktide teenimist 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele pääsemiseks.

Lisaks hõbemedali võitmisele oli edukas esinemine naiskondlikul turniiril äärmiselt oluline ka järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamänge silmas pidades. Nii tõi teine koht eestlannade kontosse väärtuslikke punkte ka selles arvestuses.

«Olümpiamänge silmas pidades oli tänane (eilne) päev positiivne. Kui olümpiale tahame saada, siis peabki EMil kahe seas olema,» viitas Kaaberma tihedale konkurentsile olümpiapiletite jagamisel. Otse pääseb olümpiale maailma edetabeli neli esimest. Kui esinelikust välja jäädakse, siis peab Eesti kerkima ülejäänud riikide arvestuses Euroopa parimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles