Käsipallikoondise peatreener homse EM-valikmängu eel: meil on moraalne kohustus võõrsil hästi mängida

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Suvi (vasakul).
Rein Suvi (vasakul). Foto: Kadi Parts

Eesti meeste käsipallikoondis, kes peab homme ning laupäeval otsustavad mängud 2018. aasta EM-valiksarja kvalifikatsiooni esimeses voorus, tegi täna esimese treeningu Luksemburgis. Rahvusmeeskonna peatreener Rein Suvi tunnistas, et meeskonna sisekliima ning üldine valmidus on head ning mängule minnakse vastu kindla tundega.

Eesti koondis jõudis Luksemburgi täna hommikupoolikul ning õhtul oli kavas esimene treening, kuigi see ei toimunud mängupaigas. Lisaks varem Põlvas kogunenud koondise meestele lisandusid täna meeskonnaga ka Saksamaal mängivad Mait Patrail, Dener Jaanimaa ning Janar Mägi. Koondise peatreener Rein Suvi rääkis esimese ühistreeningu järel, et kuigi koondis sai alles nüüd kokku, on tal homme eesootava mängu suhtes hea tunne.

«Me teadsime ju kohe, et meie sakslased (Patrail, Jaanimaa ja Mägi- K.P.) ning rumeenlased (Martin Johannson ja Mikk Pinnonen- K.P.) ei saa koondisega kohe liituda ja nii oli meie laagrite mõte hoolitseda selle eest, et koduses liigas hooaja lõpetanud mehed puhkama ei hakkaks,» rääkis Suvi selja taha jäänud laagritsüklist. «Meie eesmärk ei olnudki meeskondlikke asju liiga palju proovida, kuigi eks loomulikult harjutasime meeste positsioone ja rolle, aga võib-olla võtsime natuke rahulikumalt ja tamp polnud nii hull taga,» lisas Suvi.

Täiskoosseisus kogunenud rahvusmeeskond ja Luksemburg selgitavad 2018. aasta EMi järgmisesse kvalifikatsioonivooru pääseja kahe mängu kokkuvõttes, sest kolmandana alagrupis olev Gruusia on kõik neli mängu pidanud ja kogus kaks võitu, kaks kaotust ja neli punkti. Luksemburgil ja Eestil on võrdsena kaks punkti ning kindla edasipääsu tagamiseks tuleks eestlastel võita mõlemad kohtumised, vastasel juhul hakatakse arvutama omavaheliste punktide vahet ning võõrsil visatud väravaid.

Suvi ütles homse mängu eel, et ta loodab oma hoolealustega võõrsilvõidu ära võtta, sest nii oleks kodus märksa kergem. «Meil on moraalne kohustus siin hästi mängida, et liiga palju kodumängu peale ei jääks. Täna treeningul oli näha, et mehed on enesekindlad ja kui suudame hoida head pallitempot, siis peaksime nende kaitses augud üles leidma küll,» selgitas Suvi, kes lisas, et viimase kolme mehe ehk Saksamaal mängivate koondise liidrite lisandumine nii hilja ei tohiks meeskonda lisapingeid tekitada, kuid samas ei tohi keegi ka jalga sirgeks lasta.

«Rõhutasin ka kõigile, et meil ei tohi tekkida sellist vastandust, et võõrsil mängivad mehed versus Eesti liiga mehed. Muidugi võib nende (Saksamaal mängivate meeste vastu- K.P.) olla respekt, aga kui neist keegi välja vahetada ja tema asemele mõni teine mees sisse panna, siis ei tohi mõelda, et kulgen niisama ära. Ei tohi mõelda, et meil on viis välismängijat (Patrail, Jaanimaa, Mägi, Pinnonen ja Johannson) ja siis loodame, et nemad teevad kõik ära,» lisas Suvi.

Eesti ja Luksemburgi koondiste mäng algab homme Eesti aja järgi kell 20.30, laupäevane kordusmäng Viljandis kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles