Esimese proovikivi ületanud Rein Suvi õpib julgelt oma koondise parimatelt

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Suvi.
Rein Suvi. Foto: Eesti käsipalliliit

KÄSIPALL. Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Rein Suvi on ametis olnud ligikaudu üheksa kuud ning tema käe all üritab Eesti praegu 2018. aasta EM-valiktsükli kvalifikatsiooni avavoorust edasi pääseda. Esimest korda täiskasvanute koondist juhendav Suvi tunnistas, et uues ametis on omajagu katsumusi, kuid seni veereb vanker õigel teel.

Suvi kinnitati meeste täiskasvanute koondise peatreeneriks mullu septembris pärast seda, kui ta oli eelmisel suvel juhendanud Eesti noormehi edukalt U20 EMil. Praegu valitseva Eesti meistri Põlva Serviti abitreenerina töötava Suvi esimeseks proovikiviks said 2018. aasta EM-valikturniiri mängud Gruusiaga. Sealjuures puudusid kodusest mängust koondise pikaajalised liidrid Dener Jaanimaa ning Mait Patrail, enne võõrsil mängu sai vigastada ka kolmas tugitala Janar Mägi. Nii läks Suvi oma esimesele suurele väljakutsele vastu tavapärasest erineva koondisega, kuid ülesanne täideti edukalt: kodus võideti grusiine 28:26, võõrsil kaotati napilt 27:29.

«Tagantjärele oleme rõõmsad, et eesmärk täidetud sai,» analüüsis Suvi eelmise aasta novembris peetud mänge. «Koosseisu mõttes oli meil hästi keeruline, aga mängijad tulid hästi järele ega andnud alla. Ilma mitme liidrita mängides võtsid teised mehed hästi vastutust ja kokkuvõttes oleme ju praegu play-offʼi konkurentsis,» hindas Suvi oma esimest seesugust kogemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles