Neli aastat sportlikku kangelastegu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Margus Ansu

Neli aastat ja neli kuud tagasi hüppas Ksenija Balta Lasnamäe kergejõustikuhallis kaugust 6.73, kuid võistluse viimasel katsel tundis ta jalas valu. Toona ei osanud ilmselt keegi aimatagi, et sellest hetkest algab Euroopa sisemeistri ränkraske teekond, mille läbimist ei saa kuidagimoodi nimetada teisiti kui kangelastegu. Teekond täis tagasilööke, lootusetuna näivaid hetki, ent lõpuks siiski vägevat tagasitulekut.

Ainult Balta ise ja tema elukaaslasest treener Andrei Nazarov teavad, mida järgmised aastad tegelikult tähendasid. Liiva jooksnud lootus lõikuseta paraneda, alles aasta hiljem Soomes tehtud operatsioon ja taas pikk taastusperiood. Kaks suve sprinterina, ent ikka vigastustega võideldes ning üha uusi ravikuure alustades ja vaimu nüristava järjekindlusega taastusharjutusi tehes – kõik see aeg ikka oma meelisalast kaugushüppest mõteldes. Veel kord – napp neli kuud tagasi – põlvelõikuseks operatsioonilauale heites…       

«Sellist perioodi ei soovi ma isegi mitte oma vaenlasele. Paljud inimesed, kes sporti tunnevad, on nende aastate jooksul minu käest küsinud, kuidas sa üldse nii saad ja leiad jõudu ikka edasi pingutada,» rääkis Balta eile Tartus. Nüüd on katsumused lõppenud, pärast pikka pausi hüppas ta tagasitulekuvõistlusel 6.51.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles