Korvpalliliit vaagis Valga/Valka ühisklubi meistriliiga taotlust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Saage (vasakul) ja Edgars Kruminš.
Kristo Saage (vasakul) ja Edgars Kruminš. Foto: Tairo Lutter

Eesti Korvpalliliidu (EKL) juhatus vaagis Valga ja Valka linna ühisvõistkonna idee taotlust, mis näeb ette, et kaksiklinna võistkond hakkaks ühtaegu mängima nii Eesti kui Läti liigas.

EKLi juhatus jäi sel nädalal seisukohale, et lõplik otsus Valga/Valka meeskonna võimalikkuse ja tuleviku kohta korvpalli meistriliigas formuleerub siis kui alaliidul on rohkem informatsiooni. Pall söödetakse tagasi piirilinna ning EKL ootab Valga/Valka nägemust ses osas, kui mitu ringi on ühisvõistkonnas plaanis osaleda Eesti ja kui mitu Läti liigas. Ning kuidas näeb Valga/Valka võistkond ette esinemist mõlema liiga playoff-faasis – kui meeskonnad peaks nii kaugele jõudma.

EKLi vastuses Valga ja Valka juhtidele on öeldud, et kindlasti ei seisa EKL ideele vastu. Ühisklubilt oodatakse nüüd 1. juuliks vastuseid eelpool toodud protseduurilistele küsimustele ses küllaltki pretsedenditus küsimuses.

Valga/Valka linnapeade Kalev Härki ja Armands Krauklise allkirjadega taotluses on toodud ära, et kaks piirilinna on sisuliselt paljuski üheks kasvanud. Neid seob ajalugu, geograafia, rahvastiku kooslus, tervishoid, haridus, sport, kultuur, turism ja ettevõtlus. Linna läbib Riia maanteetrass, samuti kahe riigi vaheline suur raudtee.

Linnad jagavad mitmeid ühiseid ettevõtmisi. Nii on toodud näiteks moderntantsustuudio Joy Valgas, mille liikmeiks on ka hulk Valka noori; samuti Valka Kunstikool, mille liikmeist üle poole moodustavad Valga noored. Samalaadne lugu on Valka Rockmuusika kooliga.

«Nüüd on eesmärk siduda see kaksiklinna staatus ka korvpallialaselt, luues ühisvõistkond. BC Valgal on püramiid noortetööga ning esindusmeeskond KMLis ja BBLis alates hooajast 2006/07. BC Valga on alustanud koostööd Valka noortega treeningute osas. Valga esindusmeeskond Maks & Moorits kasutab ainult läti leegionäre, kaasa arvatud lätlasest peatreenerit.»

„Arutanud olukorda Valga ja Valka linna seisukohast ning juhtide tasemel ning BC Valga ja Valka korvpalliaktiiviga, sündis idee luua ühine võistkond, mis osaleks nii Eesti kui Läti tšempionaadil. Meie hüüdlause on – kaks riiki, üks linn, üks tiim! Küsime käesolevaga EKLilt ja Läti alaliidult toetust ideele ning FIBA luba selleks.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles