Kullamäe vaimustus Serbia noorte korvpallurite vägevusest

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Kristjan Teedemaa

Tänavu kevadel peatreenerina oma elu esimese meistritiitli võitnud Gert Kullamäe käis koos poja Kristjaniga Serbia pealinna Belgradi suurklubi Crvena Zvezda korraldatud noorte korvpallurite treeningulaagris ning oli nähtust vaimustuses. Üks Eesti U16-koondise liidreid Kristjan tegi kuus päeva koos Serbia noortega trenni, papa Kullamäe vaatas tehtavat tööd kõrvalt, sõlmis sidemeid ja sai aimu, kuidas käivad asjad ühes tõelises korvpalli-Mekas.  

«Kujud on Serbias ikka tõesti võimsad! Vaatasin alguses, et treeningutel on juurde toodud paar vanemat kutti – 206 ja 210 cm pikkused –, kuid uurimisel selgus, et tegemist oli hoopis 2000. aastal sündinud poistega,» rääkis Kullamäe. «Füüsiliselt tugevad ja palliga osavad. Sellised kujud võtaks kohe endale meeskonda.»

Kullamäe sõnul hakkas Serbia noorte korvpallurite füüsiline võimsus eriti hästi silma. Mõistagi on pika korvpallitraditsiooniga suurel riigil laiem valik, kuid suur roll on ka noortega tehtaval tööl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles