Suur Võidusõit 2015 toob rajale Soome rallilegendi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Kankkunen.
Juha Kankkunen. Foto: juhakankkunen.com

Juba sel nädalavahetusel Pärnu külje all auto24ringil sõidetav Suur Võidusõit 2015 tõotab kujuneda tänavuse autospordi hooaja üheks tähtsündmuseks. Lisaks kohalikule võidusõiduparemikule tulevad starti ka naaberriikide paremad võidusõitjad, teiste seas üks autospordimaailma suurkujusid, soomlasest neljakordne autoralli maailmameister Juha Kankkunen.

Eelmise sajandi 80ndatel ja 90ndatel autoralli radasid valitsenud 56-aastane soomlane võitis oma karjääri jooksul 23 WRC-rallit ja 4 maailmameistritiitlit, lisaks veel 1988. a Dakari kõrberalli. Pärnus stardib rallilegend alati vaatemängulises Porsche GT3 võistlusklassis.

Suur Võidusõit on rahvusvahelise autode ringrajasõidu võistlus, mis toob lisaks Soome ning Baltikumi sarjadele rajale ka Eesti meistrivõistluste klassid. Reedel, 26. juunil on auto24ringil vabatreeningute ja kvalifikatsioonide päev, kvalifikatsioonid algavad kell 15.50. Laupäeval on võistluste pidulik avamine kell 12.00, enne seda peetakse ära kaks võistlussõitu, millest esimene stardib kell 10.55. Pühapäeval algavad võistlussõidud kell 10.25.

Suur Võidusõit 2015 on selle aasta Eesti suurim autoringrajavõistlus, mis sarnaselt eelmise aastaga on ka Soome meistrivõistluste etapp. Mulluse võistluse valisid soomlased oma aasta parimaks ringraja meistrivõistluste etapiks. Lisaks Soome ja Eesti meistrivõistlustele on tegu ka Balti meistrivõistluste etapiga ja kokku on oodata rajale 140 autot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles