Eesti rannavõrkpallurid tegid Lätis hea turniiri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavõrkpall.
Rannavõrkpall. Foto: SCANPIX

Rannavõrkpa Maksim Petrov ja Aleksei Povjakel jätsid seljataha eduka nädalavahetuse Lätis, kui lõunanaabrite rannavõrkpallisarja kolmandal etapil Riias saavutati teine koht. Alagrupi mõlemas mängus võidupunkti noppinud Petrov ja Povjakel jõudsid seejärel play-offi, kus avaringi 2:0 (19, 19) võiduga liiguti edasi veerandfinaali.

Kaheksa parema hulgas teenisid eestlased tasavägise heitluse järel 2:1 võidu Premium 7 GP teisel etapil, Vytautas Cupil võidutsenud Rihards Finsters - Edgars Točsi üle, vahendab volley.ee.

Poolfinaalis oli Eesti paar 2:1 (-19, 17, 12) parem Leedu esindusvõistkonnast Arnas Rumševicius - Lukas Kazdailisest. Esikohamängus tuli Petrovi ja Povjakeli vastaseks Läti duo Haralds Regza ja Armands Abolinš, kellega heideldi kolm geimi. Pärast avageimi 18:21 kaotust suutsid lätlased kosuda ja võita kaks järgmist geimi vastavalt 21:14 ja 15:12, saavutades nii esikoha. Tasub meenutada, et Regza võitis koos Martins Plavinsiga Euroopa mängudel kuldmedali. 

«Vaatamata finaali kaotusele jäime turniiriga ja oma mänguga rahule. Loodame, et meil õnnestub taastuda ja näidata korraliku mängu ka Leedus, kus toimub EEVZA etapp,» rääkis Petrov pärast turniiri. 

Kokku osales 36 paari, nesit kaks Leedust ja üks Eestist. Kohal olid kõik tuntud Läti mängijad, puudusid vaid Plavins ja Aleksandrs Samoilovs, kes mängivad MM-il.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles