U23 Euroopa meistrivõistlusteni on jäänud vaid 10 päeva

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Kutšina.
Maria Kutšina. Foto: SCANPIX

Euroopa kergejõustikuaasta ühe oodatuima tippsündmuseni Tallinnas Kadrioru Staadionil on jäänud kümme päeva. Osalemisplaanist on teatanud mitmed tipud. U23 EM-i võistlejate lõplikud stardinimekirjad avaldatakse hiljemalt kolmapäevaks.

Üks kõvemaid nimesid, kes on Tallinnasse tulekust kindlalt teatanud, on naiste kõrgushüppe valitsev sisemaailmameister ja Euroopa sisemeister Maria Kutšina. 22-aastane venelanna on võitnud viimasel neljal aastal medaleid koguni viielt tiitlivõistluselt. Kutšinal, kelle isiklik tippmark on 2.00, ripub kapis Sopoti sise-MMi ning Praha sise-EMi kuldade kõrval ka Zürichi EM-i hõbemedal. Kadriorgu U23 EM-ile tuleb Kutšina võidu järgi – seda enam, et just siinsamas võitis ta 2011. aastal ka Euroopa juuniorite meistritiitli.

Saksamaa koondis on kinnitanud Zürichi EM-ilt kettaheites pronksmedali võitnud Shanice Crafti osalemist. Talle pakub koondisesiseselt konkurentsi valitsev Euroopa U23 vanuseklassi meister Anna Ruh. Mõlemad naised võistlesid Tallinnas ka 2011 juunioride EM-il, kus Craft võttis kulla ja Ruh hõbeda.

Lõplikud koondiste nimekirjad pole veel üles antud, kuid loota võib veel paljude alla 23-aastaste tippude osalemist. Koondiste lõplik ülesandmistähtaeg on esmaspäeva keskööl. Eesti koondise koosseisu avaldab Eesti Kergejõustikuliit teisipäeval, kõigi koondiste lõplikud kontrollitud stardinimekirjad tulevad kolmapäeval.

Euroopa U23 meistrivõistlused toimuvad 9.-12. juulil Tallinnas ning toovad Kadrioru Staadionile ligi tuhat alla 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa. Neist paljud kuuluvad juba praegu Euroopa ja maailma absoluutsesse tippu, olles võitnud ligi poolsada medalit täiskasvanute rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. Eestlased on võitnud U23 EM-idelt seitse medalit, viimati Rasmus Mägi (2013 pronks) ja Grit Šadeiko (2011 kuld).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles