Aston Martin kuulab vormel-1 sarja naasmise osas maad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Martini tiimid on aastaid osalenud edukalt pikamaasõitudel. Fotol Christoffer Nygaardi, Marco Sörenseni ja Nicki Thiimi auto tänavusel Le Mansi võidusõidul.
Aston Martini tiimid on aastaid osalenud edukalt pikamaasõitudel. Fotol Christoffer Nygaardi, Marco Sörenseni ja Nicki Thiimi auto tänavusel Le Mansi võidusõidul. Foto: SCANPIX

Briti kuulus autotootja Aston Martin peab väljaande Autosport teatel plaani järgmisel hooajal vormel-1 sarja naasta.

Aston Martin on juba pidanud eelläbirääkimisi nii Red Bulli, Williamsi kui ka Force India võistkonnaga. Koos Red Bulliga oleks kõne all ühistiimi loomine, kusjuures mootorid ostetaks Mercedeselt. Mercedesele kuulub Aston Martinis viieprotsendiline osalus ning nad säilitaksid ametliku mootoritarnija tiitli, autod kannaksid aga Aston Martini logo.

Kuna Mercedes ei näe Aston Martinis tavaautode müügi osas otsest konkurenti, oleksid ka nemad Autospordi teatel sellise ideega nõus. Praegusest rohkematele tiimidele jõuallikate tarnimine oleks sakslastele samuti meeltmööda, sest see aitaks neil natukenegi mootorite arendustööle tehtud kulutusi tagasi tuua. Red Bulliga võtsid ühendust Aston Martini juhtkonda kuuluvad Andy Palmer ja Simon Sproule, kes töötasid varem Nissanis ning olid seotud Red Bulli ja Nissanile kuuluva Infiniti vahelise sponsorlepingu sõlmimisega.

Aston Martin osales MM-sarjas ka 1959. ja 1960. aastal, kuid toona ei saavutatud märkimisväärset edu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles