«Sajandi poksimatšil» triumfeerinud Mayweatherilt võeti võidetud tiitel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr tähistamas Manny Pacquiao alistamist.
Floyd Mayweather jr tähistamas Manny Pacquiao alistamist. Foto: SCANPIX

Ameeriklasest poksistaar Floyd Mayweather jr alistas 2. mail kergkeskkaalu tiitlimatšis filipiinlase Manny Pacquiao ja sellega teenis ta ka WBO kergkeskkaalu meistrivöö, millest ta nüüdseks on ilma jäänud.

Mayweatheril oli kuni reedeni aega tasuda 200 000 USA dollari suurune arve, aga kuna ameeriklane WBO-le raha üle ei kandnud, siis võeti temalt ka nimetatud tiitel, kirjutab Yahoo.

Puerto Ricos paiknev organisatsioon kuulutas nüüd WBO kergkeskkaalu maailmameistriks ameeriklase Timothy Bradely, kes alistas 27. juunil Jessie Vargase ja kuulutai esmalt nn vahemeistriks. Nüüd tõusis Bradley aga WBO kergkeskkaalu meistrivöö omanikuks.

Vastavalt WBO reeglitele peavad poksijad maksma 3 protsenti oma teenistusest neile, et nad saaksid osaleda tiitlimatšis. Väikseim summa on siiski 1000 USA dollarit ja maksimaalne summa 200 000 USA dollarit.

Tavaliselt peavad poksijad nimetatud summa tasuma juba tiitlimatši õhtul, kuid Mayweatherile anti pikendust. Ameeriklasel on pikk ühine ajalugu WBC poksiorganisatsiooniga ja ta ei olnud kindel, kas ta soovib endale ka WBO tiitlit. Seega andis WBO Mayweatherile esialgu otsustamiseks aega.

Mayweatheril on nüüd 14 päeva aega, et otsus vaidlustada, kuid tõenäoliselt seda enam ringi ei vaadata. Mayweatherile nimele kuuluvad endiselt aga WBC ja WBA kergkeskkaalu ja superkergkeskkaalu tiitlid.

Poksiringi peaks ameeriklane taas tulema septembris, kuid tema vastane ei ole praeguseks veel selgunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles