Mercedese meeskond palus Ferrarilt vabandust

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff (vasakul) vabandas Niki Lauda sõnade eest.
Toto Wolff (vasakul) vabandas Niki Lauda sõnade eest. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas esitas Mercedese meeskonna pealik Toto Wolff vabanduse legendaarse Niki Lauda sõnavõtu eest, kus endine võidusõitja kritiseeris Ferrari tiimi.

Kahel viimasel hooajal vormel-1 sarja domineerinud Mercedese tiimi on süüdistatud selles, et kuninglik võidusõidusari on nende pärast muutunud igavaks. Mercedese juhatusse kuuluv Niki Lauda pole sellise kriitikaga aga nõus ning andis hiljuti vastulöögi ja ütles, et nende tiim pole süüdi selles, kui nende lähim konkurent Ferrari ei suuda end kokku võtta.

«Kuidas on Mercedes süüdi selles, kui Ferrari tahab rohkem lustida ja spagette süüa, mitte aga oma autot paremaks muuta?» teatas Lauda julgelt.

Nüüdseks on Mercedese tiim otsustanud Ferrarilt vabandust paluda ning Lauda eest esitas vabanduse tiimi pealik Toto Wolff. «Kõik teavad Niki erilist sidet Ferrariga ja tema kirge F1 vastu,» vihjas Wolff sellele, et Lauda sõitjana just Ferrari tiimis 1975. ja 1977. aastal maailmameistriks tuli.

«Seetõttu ütleb ta vahepeal asju väga otseselt ja need võivad kõlavad teravamalt, kui tegelikult mõeldud on. Mercedese meeskond ei taha kedagi solvata. Austame Ferrarit väga ja ootame huviga põnevaid duelle rajal. Võtame Ferrarit kui konkurenti väga tõsiselt ja peame tegema rohkelt tööd, et oma edu kaitsta. Seda, et Ferrari ei löö ainult lulli ega söö spagette, nägime väga selgelt ju Malaisias,» lõpetas Wolff oma sõnavõtu vihjega tänavuse hooaja ainukesele etapile, kus poodiumi kõrgeimale astmele ei kerkinud Mercedese sõitja, vaid hoopis Ferrari rooli keerav Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles