Eesti jalgpallikoondis saab 2018. aasta MMi loosiks hea asetuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis
Eesti jalgpallikoondis Foto: Tairo Lutter

Juba 25. juulil loositakse Peterburis 2018. aasta MMi valikgruppide koosseisud ja seda tehakse täna avaldatud Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabeli põhjal. Vastavalt tänasele tabelile saab Eesti loosimiseks koha neljandas tugevusgrupis.

«Ametlikku kinnitust ei ole veel tulnud, et olema neljandas loosipotis, kuid FIFA tabelit ja juhendit kõrvutades näeme, et oleme neljandas loosipotis. Mingeid üllatusi ei tohiks tulla,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht Postimehele.

Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA 54st liikmest loositakse Euroopa riikidest alagruppidesse 52 meeskonda, kuna Venemaal on korraldajana koht kindel ja Gibraltar ei ole FIFA liige. 52 meeskonda loositakse üheksasse alagruppi ja seega on igas tugevusgrupis üheksa meeskonda (välja arvatud viimases, kus on seitse tiimi). Kokku loositakse seitse kuueliikmelist alagruppi ja kaks viieliikmelist alagruppi.

Kuna Eesti on Euroopa riikidest värskes tabelis 37. kohal ja meie ees on Venemaal juba koht MMile kindel, siis tõusemegi viimasena neljandasse tugevusgruppi. Värskes FIFA tabelis kerkis Eesti üheksa positsiooni ning paikneb nüüd 82. kohal.

Koos Eestiga on vastavalt FIFA tabelile neljandas tugevusgrupis Türgi, Sloveenia, Iisrael, Iirimaa, Norra, Bulgaaria, Fääri saared ja Montenegro.

Esimeses tugevusgrupis on suurimaks üllatajaks Wales, kes tõusis tänu viimase aja headele mängudele FIFA tabelis koguni kümnendaks. Samal ajal leiavad Itaalia ja Prantsusmaa end alles teisest tugevusgrupist.

Tugevusgrupid

I tugevusgrupp: Saksamaa, Belgia, Holland, Portugal, Rumeenia, Inglismaa, Wales, Hispaania, Horvaatia.

II tugevusgrupp: Slovakkia, Austria, Itaalia, Šveits, Tšehhi, Prantsusmaa, Island, Taani, Bosnia ja Hertsegoviina.

III tugevusgrupp: Ukraina, Šotimaa, Poola, Ungari, Rootsi, Albaania, Põhja-Iirimaa, Serbia, Kreeka.

IV tugevusgrupp: Türgi, Sloveenia, Iisrael, Iirimaa, Norra, Bulgaaria, Fääri saared, Montenegro, Eesti.

V tugevusgrupp: Küpros, Läti, Armeenia, Soome, Valgevene, Makedoonia, Aserbaidžaan, Leedu, Moldova.

VI tugevusgrupp: Kasahstan, Luksemburg, Liechtenstein, Gruusia, Malta, San Marino, Andorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles