Karl Kruuda Rally Estonia eel: paneksin panused enda peale

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda ja Martin Järveoja.
Karl Kruuda ja Martin Järveoja. Foto: Erakogu

Järgmisel nädalavahetusel sõidetava Rally Estonia eel peeti täna avatud pressikonverents, kus Eesti ralliässad rääkisid oma võidušanssidest. Möödunud nädalavahetusel Poola rallil hea esituse teinud Karl Kruuda tunnistas, et loodab seekord ralli võitjana triumfeerida.

«Enesetunne on parem kui eelmisel aastal, sest eelmisel aastal ei lõppenud meil Poola etapp nii hästi. Sel aastal näitasime väga head kiirust ja enesetunne on hetkel üsna kindel,» rääkis Citröen DS3 R5 masinaga startiv Kruuda.

«Eesti on omapärane etapp, kus on kiired katsed ja kiired sõitjad. Kui ma kaarte mängiksin, siis ma panustaksin enda peale, aga lõpptulemus võib muidugi olla teistsugune, sest võib tulla mees metsast ja võidu ära võtta. Need Eesti teed on Poolaga suhteliselt sarnased. Ka Sander (Pärn) käis Poolas sõitmas ja usun, et ka temal võib see etapp väga hästi välja tulla» lisas oma eesmärke tutvustanud Kruuda, kes andis mõista, et möödunud nädalavahetusel edukalt lõppenud Poola ralli peaks lisaks talle andma enesekindlust ka konkurent Sander Pärnale.

Kruuda on koos kaardilugeja Martin Järveojaga üheks tänavuse Rally Estonia soosikuteks, kuid favoriidikoorem Citröeni roolis istuvat Kruudat ei hirmuta. «Tean, et inimesed mulle pingeid peale panevad ja see on normaalne, see on sport. Me tegeleme spordiga! Kui pinget ei talu, siis mine koju,» rääkis Kruuda, kes avaldas ka põhjuse, miks just tema peaks Pärna ning teise konkurendi Martin Kanguri ees tänavuse ralli võitma. «Sest ma olin Poolas kiirem kui Sander,» teatas Kruuda muheledes.

Tänavune Rally Estonia toimub 17.-19. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles