Veerand sajandit ja kümned karikad: Casillas lahkub ametlikult Realist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iker Casillas.
Iker Casillas. Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi kinnitas lõpuks ametlikult kauaoodatud uudist, et väravavaht Iker Casillas lahkub klubist ning siidub Portugali tippklubi Porto ridadesse.

34-aastane Casillas on Realis veetnud 25 aastat ning võitnud selle aja jooksul klubiga kõik võimalikud karikad. Ta on viiekordne Hispaania meister, kolmekordne Meistrite liiga võitja ja kahekordne Hispaania karikavõitja. Lisaks on Casillas Realiga võitnud klubide MMi, kaks UEFA superkarikat, neli Hispaania superkarikat ja Intercontinental Cupi. Hispaania koondisega on ta tulnud nii Euroopa meistriks kui ka maailmameistriks.

Lisaks on Casillas viiel hooajal valitud maailma parimaks väravavahiks. «Täna on Madridi Reali jaoks ennekõike päev, kus tänada ja tunnustada,» teatas klubi oma koduleheküljel tehtud avalduses. «Täna ei lahku meie ridadest üks paremaid väravavahte – lahkub klubi ja Hispaania jalgpalli ajaloo parim mees, kes teeb karjääris uue sammu. Meie klubi on 113 aastat vana ning Casillas on kandnud Reali särki 25 aasta jooksul. Selle ajaga on temast saanud üks klubi suurepärasemaid liidreid ning ta on võitnud mitte ainult Reali, vaid ka teiste jalgpallifännide lugupidamise, armastuse ja imetluse.»

Juba 16-aastaselt Reali põhimeeskonnas debüteerinud Casillas pidas Reali eest lõpuks 725 mängu ning on Hispaania koondist esindanud tänaseks 162 korda. «Aitäh kõige eest, Iker. Aitäh, et sümboliseerisid kõike seda, mis on meie klubi ajaloos parim. Sa lahkud, kuid me ei unusta iial, et sinu koht on alati Madridi Reali südames,» lõpetas klubi südamliku tänukirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles