Esireketite triumf Wimbledonis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams võitis kuuendat korda Wimbledoni turniiri, alistades finaalis Garbine Muguruza.
Serena Williams võitis kuuendat korda Wimbledoni turniiri, alistades finaalis Garbine Muguruza. Foto: SCANPIX

WIMBLEDON. Tänavuse aasta kolmas tennise suure slämmi turniir sai nädalavahetusel lõpu, kui meeste seas triumfeeris esireket Novak Djokovic ja naiste seas osutus parimaks maailma esinumber Serena Williams, kellest sai 33 aasta ja 289 päeva vanusena vanim naine, kes on tänapäeva tennise ajastul suutnud võita suure slämmi turniiri.

Enne Williamsit oli rekordiomanik Martina Navratilova, kes võitis 25 aastat tagasi samuti Wimbledonis 26 päeva nooremana. Karjääri jooksul teist korda võitis Williams järjest neljanda suure slämmi turniiri – ta jäi võitmatuks ka tänavu Prantsusmaa ja Austraalia lahtistel ning mullu sügisel US Openil. Wimbledoni finaalis alistas ameeriklanna 6:4, 6:4 hispaanlanna Garbine Muguruza.

Kokku on Williams nüüd võitnud 21 suure slämmi turniiri, millest enamat pole suutnud ükski meesmängija, naiste arvestuses aga vaid Steffi Graf (22 võitu) ja Margaret Court (24 võitu). Kokku on Williams nüüd mänginud 25s suure slämmi turniiri üksikmängu finaalis ja kaotanud neist vaid neli. Wimbledonis võidutses ameeriklanna kuuendat korda, mis asetab ta ühele pulgale Suzanne Lengleni, Billie Jean Kingi ja üle-eelmisel sajandil valitsenud Blanceh Bingleyga. Tänapäeva tennise ajastul on Williamsist rohkem Wimbledonis võidutsenud ainult Graf (seitse korda) ja Navratilova (üheksa korda).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles