Spetsiaalsed vaatamisalad peaks tõstma turvalisust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia pressikonverentsil osalejad (vasakult): Urmo Aava, Miko Niinemäe, Timmu Kõrge, Sander Pärn, Karl Kruuda, Martin Kangur, Siim Plangi, Raul Jeets.
Rally Estonia pressikonverentsil osalejad (vasakult): Urmo Aava, Miko Niinemäe, Timmu Kõrge, Sander Pärn, Karl Kruuda, Martin Kangur, Siim Plangi, Raul Jeets. Foto: Jaanus Ree

Poolteist kuud on möödunud Harju rallil juhtunud kolme pealtvaataja hukkumisega lõppenud õnnetusest. Politsei pole veel uurimist lõpetanud ning kuna juhtumi materjalid on kõik uurijate käsutuses, pole omapoolset süvaanalüüsi teinud ka Eesti Autospordiliit. Traagilisest õnnetusest on siiski õpitud ning ülehomme startival Rally Estonial pööratakse pealtvaatajate turvalisusele suurt tähelepanu.

Ralli peakorraldaja Urmo Aava ja autospordiliidu peasekretär Margus Kiiver möönsid siiski, et ka turvalisuse tagamisel tuleb jääda mõistlikkuse piiridesse. Vaatamiskohad peavad olema ohutud, kuid rajast saja meetri kaugusele pole mõtet publikut ajada. Sellisel juhul kaotaks ralli vaatamine oma mõtte.

«Rally Estonial on tavaks, et pealtvaatajad suunatakse spetsiaalsetesse vaatamiskohtadesse ning metsade vahel on palju keelualasid, kuhu inimesi üldse ei lubatagi,» rääkis autospordiliidu peasekretär Margus Kiiver. «Kindlasti tuleb spetsiaalsetesse vaatamiskohtadesse – näiteks Alaküla trampliinile – väga palju inimesi, kuid see pole probleem. Seal on ruumi palju ja ka eemalt saab väga hästi vaadata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles