Närviline algus ja venelase liidriks tõusmine

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk.
Aleksei Lukjanuk. Foto: Rally Estonia

Eile Tartu linnakatsega alanud Rally Estonia pakkus palju ärevaid hetki juba ennelõunasel kvalifikatsioonikatsel, kus üks soosikuid Sander Pärn sõitis vastu puud ja katkestas ning Timmu Kõrge seikles autoga rajalt välja pealtvaatajate vahele. Esimese kiiruskatsega intrigeeris teisi aga venelane Aleksei Lukjanuk, kes suutis oma N-rühma masinaga edestada kõiki R5 autodega kihutavaid konkurente.

«Kõva mees, midagi pole ütelda,» lausus Karl Kruuda kaardilugeja Martin Järveoja, kui kuulis, et Lukjanuk oli seljatanud asfaldil ja libedatel munakiviteedel kulgenud kiiruskatsel konkurendid. Samas sai just munakividest lõik saatuslikus parima eestlasena 3. koha saanud Kruudale. «Pidurdades tekkis libedal pinnal justkui vesiliug. Ehmatasin ja tõmbasin korraks käsipidurit,» tunnistas Lukjanukile 0,4 sekundit kaotanud Kruuda.

Äreva hetke elas Kruuda üle ka hommikul kvalifikatsioonikatsele eelnenud treeningul. «Hommikul oli tee veel pisut libe. Hakkasin välja sõitma ja vaatasin, et panen vastu posti – selle vältimiseks lasin auto põllule,» kirjeldas Kruuda hommikust vahejuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles