Esimese võidu Tallinn Race'il vormistas Marcus Univer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Merepäevad 2015 draft from A4 Media on Vimeo.

Täna alanud Tallinna Race’il selgus purjeregati esimene võitja – vaiksetes oludes peetud võistlussõitude järel osutus Optimist klassis parimaks Marcus Univer. Homme valitakse regati parimad F18 klassi katamaraanide seas, samuti jätkavad heitlust skiffid 49er ja 49erFX ning kahepaadid RS Feva ja 29er, kellele võistlus on Eesti Meistrivõistluste etapiks.

Optimist klassi lõplik paremusjärjestus selgus vaid ühe fliidisõidu ning sellele järgnenud hõbe- ja kuldfinaali järel. Kesiste tuuleolude tõttu ei olnud võimalik rohkem fliidisõite ära seilata. Otsustavas kuldfinaalis kohtusid fliidisõidust otse edasi pääsenud Aleksander Kuusik (ROPK), Sten-Markus Andresson (TJK) ja Roger Rikberg (KJK) ning hõbefinaali võitja Marcus Univer (ROPK). Just Univer osutuski kullasõidus parimaks, teise kohaga lõpetas Andresson ning kolmandaks tuli Rikberg.

Noorte kahepaatide RS Feva ja 29er ning skiffide 49er ja 49erFX klassides sooritati täna kaks fliidisõitu, kuid pingeline mõõduvõtt jätkub pühapäevani, kui selguvad nende etappide parimad.

Hetkel on RS Feva klassis juhtimas neidude paatkond Veronika Kuvatova ja Hannah Tuulas (NYCS/KJK), teisel kohal on võrdsete punktidega Jasper Rufus Rytövaara ja Tobias Reiter (TJK) ning kolmandal positsioonil on end sisse seadnud Oskar Tiidemann ja Georg Ristal (ROPK).

29er'il on liidriteks Soome meeskond Juho Kotiranta ja Akseli Keskinen, tihedalt kannul vennad Juuso ja Henri Roihu (TJK), kes on kogunud soomlastega sama punktiskoori. Julius Tarand ja Aleksander Mustasaar (ROPK) on asetunud kolmandale kohale.

Üheskoos startivate 49er ja 49erFX klasside purjetajate seas on esikohal Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (TJK). Teist kohta hoiavad soomlased Eetu Kotiranta ja Tom Wendt, meie naiskond Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK/TJK) on kolmandad. Neile klassidele on Tallinn Race ka Soome meistrivõistluste etapiks.

Katamaraaniklassis F18 startivad sportlased seilasid täna neli fliidisõitu ning neile toimuvad finaalid juba homme pärastlõunal. Seni on parimat minekut näidanud Oleg Egipte ja Vitali Vladimirov (NYCS). Teiseks on positsioneerunud August Luure ja Erki Laur (NYCS) ning kolmandalt kohalt leiame Vahur Tederi ja Priit Tääkre (EKML).

Tallinn Race purjeregatil osaleb kõigis klassides kokku ligi 80 sportlast Eestist, Lätist ja Soomest.

Regatti peetakse erinevalt tavalistest purjetamisvõistlustest rannale väga lähedal ning seetõttu on sõidud ka kuival maal lihtsalt jälgitavad. Tänavu on Lennusadamasse paigutatud ka pealtvaatajatele mõeldud tribüünid, kust saab regatti eriti mugavalt jälgida. Regati kulgu kommenteerivad Kalev Vapper ja Finni klassi purjetaja Lauri Väinsalu.

Regati võistlusformaat näeb kõigis klassides ette fliidisõitude seeria läbimist, millele järgnevad finaalsõidud. Finaalsõidud koosnevad hõbefinaalist, kus purjetavad fliidisõitude seeria paremusjärjestuses 4.-10. koha võistlejad, ja kuldfinaalist, kus võistlevad fliidisõitude 1.-3. koha omanikud ning hõbefinaali võitja. Hõbefinaali tulemus määrab regati lõppkohad 5.-10. kohani ning kuldfinaalis selguvad regati esikolmik ja 4. koht.

Tänavu juba kuuendat korda toimuvat purjeregatti korraldab Eesti Jahtklubide Liit koostöös Lennusadama ja Tallinna linnaga.

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Tallinna Sadam, Marinepool, NG Investeeringud, LTT, Matek ja Planestar.

Võistlussõitude ajakava:

Laupäev, 18. juuli

10:30 F-18 3 fliidisõitu (Lennusadama rada)

12:00 RS Feva, 29er 4 fliidisõitu (Noblessneri rada)

12:00 49er/49erFX 3 fliidisõitu (Lennusadama rada)

14:15 49er/49erFX finaalsõidud (Lennusadama rada)

15:30 F-18 2 fliidisõitu (Lennusadama rada)

16:30 F-18 finaalsõidud (Lennusadama rada)

17:00 F-18 autasustamine

Pühapäev, 19. juuli

10:30 29er 2 fliidisõitu (Lennusadama rada)

11:00 RS Feva 2 fliidisõitu (Noblessneri rada)

12:00 49er/49erFX 3 fliidisõitu (Lennusadama rada)

14:15 49er/49erFX finaalsõidud (Lennusadama rada)

15:30 RS Feva finaalsõidud (Lennusadama rada)

16:30 29er finaalsõidud (Lennusadama rada)

17:30 RS Feva, 29er, 49er/49erFX autasustamine

Regati kodulehekülg: http://www.tallinnamerepaevad.ee/uus/et/tallinn-race

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg: http://www.puri.ee/ejl-olumpiapurjetamise-eesti-mv/

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is: https://www.facebook.com/pages/EJL-Purjetamise-Eesti-Meistriv%C3%B5istlused/1419404891704999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles