Katkestamine tõi Kruuda silmi pisara

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonial said kvalifikatsiooni 15 parimat täna valida endale homseks stardikoha. Esimesena tegi valiku kvalifikatsiooni võitnud Kajetan Kajetanowic, kes läheb homme rajale 15ndana. Martin Kangur ja Karl Kruuda stardivad koha tema järel. Siim Plangi stardib 10., Raul Jeets üheksandalt, Rainer Aus kaheksandalt ja Roland Murakas seitsmendalt kohalt. Egon Kaur saab rajale neljanda mehena.
Rally Estonial said kvalifikatsiooni 15 parimat täna valida endale homseks stardikoha. Esimesena tegi valiku kvalifikatsiooni võitnud Kajetan Kajetanowic, kes läheb homme rajale 15ndana. Martin Kangur ja Karl Kruuda stardivad koha tema järel. Siim Plangi stardib 10., Raul Jeets üheksandalt, Rainer Aus kaheksandalt ja Roland Murakas seitsmendalt kohalt. Egon Kaur saab rajale neljanda mehena. Foto: Timo Anis

Rally Estonia eel üheks suursoosikuks peetud Karl Kruuda katkestas 9. kiiruskatsel auto mootori ülekuumenemise tõttu. «Kui mõistsin, et selleks korraks on sõit lõppenud, pani pisara… kes ikka tahaks liidrikoha heitluises olles katkestada,» tunnistas Kruuda.

Rallimees pidas sellises olukorras kurvastamist loomulikuks. Ta nentis, et ilmselt kurvastas ka rajalt väljasõidu tõttu katkestanud  Martin Kangur ja juba kvalifikatsioonikatsel eksinud Sander Pärn.

Kruuda ei osanud ütelda, mis täpselt auto ülekuumenemise põhjustas. Ta oletas, et ilmselt sattus esistange tükk õhukanali ette ja radiaator ei saanud piisavalt jahutust. «Jahutusvedeliku temperatuur hakkas tõusma ja ühel hetkel viskas terve esiklaasi vett täis,» kirjeldas ta ja lükkas ümber esilagu levinud versiooni, nagu oleks ta ühe hüppe järel maandunud auto ninaga vastu maad. «Ühtegi hüpet selles kohas polnud. Seepärast on mul hea meel, et ma ei teinud ise viga – kõik juhtus keset teed.»

Seega on Kruuda endiselt Eesti üks parimaid rallimehi, kes pole kodus võitnud ühtegi kihutamist. «Loomulikult tahaks ma siin võita, kuid seda võitu ei anta mulle kuidagi,» tõdes ta. «Võita pole siin lihtne, kiireid ja võrdseid mehi on palju.»

Kruuda ei osanud ütelda, kas ta jätkab pühapäeval superralli süsteemis võistlust või eelistab ta hoida autot Soome MM-ralliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles