Rally Estonia korraldajad mõistsid ohtlikult käitunud turvatöötaja käitumise hukka

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia 2015.
Rally Estonia 2015. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Möödunud nädalavahetusel Lõuna-Eesti teedel sõidetud Rally Estoniast on tänaseks ilmunud avalikkuse ette video, kus üks raja turvatöötaja käitub ohtlikult ja hooletult. Rally Estonia korraldajad selgitasid pärast video avalikukstulemist juhtunut ning mõistsid turvatöötaja käitumise hukka.

Ralli korraldajate pressiteade:

«auto24 Rally Estonia koostöös turvaettevõtte S.O.G. OÜ ja Eesti Autospordi Liiduga pööras võistluse eelselt ja võistluse ajal väga suurt tähelepanu ralli turvalisusele. Nagu ka varasematel aastatel tehti ralli eel rajajulgestajatele sptesiaalsed koolitused, mida viisid läbi Eesti Autospordi Liidu poolt litsentseeritud auto24 Rally Estonia korraldusmeeskonna liikmed. Kokku tehti viies erinevas kohas rajajulgestajate koolitusi 371 inimesele. S.O.G. OÜ poolt osalesid auto24 Rally Estonia’l ainult eelnevalt koolitatud rajajulgestajad. 

Kahetsusväärne on see, et kõik rajajulgestajad ei käitunud oma ametile kohaselt ja internetis olevas videos nähtav käitumine (rajal kõndimine, olles samal ajal seljaga läheneva auto poole ja ebaturvalistes kohtades seismine) on äärmiselt ebaprofessionaalne ja lubamatu. 

«Peame tõdema, et selline käitumine ei ole kindlasti ohutu ja on lubamatu. Kõik meie rajajulgestajad olid läbinud koolituse, mida viidi läbi Tallinnas, Pärnus, Tartus, Elvas ja Otepääl. Lisaks osalesid kiiruskatsete turvapealikud ka Tartus läbiviidud lisakoolitusel, kus käidi veelkord läbi probleemsed teemad kiiruskatsetel ja õpetati ralliautost päästmist. Kahjuks ei olnud kõnealune rajajulgestaja oma ülesannete kõrgusel, seades sellega ohtu võistluse turvalisuse, mis meie kõigi jaoks äärmiselt oluline,» rääkis auto24 Rally Estonia kiiruskatsete turvamise eest vastutanud S.O.G. OÜ juhatuse liige Alar Olup.

«Sellel aastal pöörasime nagu ka varasematel aastatel suurt tähelepanu võistluse turvalisusele. Katsed ja publiku vaatamiskohad vaadati väga hoolikalt läbi auto24 Rally Estonia turvajuhi ja Eesti Autospordi Liidu ohutusvaatleja poolt.  Koolitasime enne rallit rajalugestajaid ja katsete ääres olid rallit turvamas ainult koolitatud julgestajad. Antud juhtum heidab kahjuks halba valgust ralli turvalisusele ja minu jaoks oli see täiesti vastuvõtmatu käitumine. Lõplik turvalisus kiiruskatsetel on turvaettevõtte vastutusalas,» ütles ralli direktor Urmo Aava.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles