Paraolümpiat räsivad dopinguskandaalid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproovid.
Vereproovid. Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi paraolümpial on juba neli sportlast jäänud vahele dopingupruukimisega.

Viimati leiti steroidide jälgi kahe jõutõstja verepoovist, kirjutab uudisteagentuur AFP:

Mali jõutõstja Facourou Sissoko ning ukrainlanna  Ljudmilla Osmanova andsid mõlemad positiivse dopinguproovi juba enne võistlust.

Kaalukategoorias kuni 75 kg võistlema pidanud Sissoko jäi vahele ainevahetust mõjutava ravimi Boldenooni tarvitamisega, 60-kiloste naiste seas võistlema pidanud Osmanova verest leiti Norandrosterooni jälgi.

Varem oli vahele jäänud ka Pakistani jõutõstja Naveed Ahmed Butt.

Kõik kolm said automaatselt kaheaastase võistluskeelu.

Kolmapäeval saadeti koju Saksamaa ratastooli korvpallimeeskonna liige Ahmet Coskun, kelle vereproov näitas, et ta oli tarvitanud keelatud ravimit, mis aitab varjata sooritusvõimet parandavaid aineid. Coskun väitis, et kasutas ravimit vaid kiilaspäisuse vastu ning eitas dopingutarvimist.

«Mõtlesin üksnes oma juuste peale ega teadnud, et ravim, mis peaks vähendama juuste väljalangemist, võiks olla keelatud,» sõnas Coskun. «Olen väga pahane, mul pole ealeski tulnud pähe mõtet dopingut tarvitada.»

 Kokku on Pekingi paraolümpial võetud 461 dopinguproovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles