Bottas hoiab soomlasi vormel-1 sarja tipus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas on järjekordne soomlane, kes suure tõenäosusega vormel-1 täieliku tippmeeskonnaga liitub
Valtteri Bottas on järjekordne soomlane, kes suure tõenäosusega vormel-1 täieliku tippmeeskonnaga liitub Foto: AFP / Scanpix

Valtteri Bottas on mees, kellest võib saada läbi aegade neljas soomlasest vormel-1 maailmameister. Praegu Williamsi värve esindavat 25-aastast Bottast seostatakse juba pikemat aega Ferrarisse siirdumisega, kus ta võtaks üle kaasmaalase Kimi Räikköneni koha. Itaalia meeskonnas tekiks Bottasel esimest korda reaalne võimalus võidelda MM-tiitli eest. Mees ise jääb tulevikust rääkides kidakeelseks.

Veidi enam kui viie miljoni elanikuga Soome on juba alates 1974. aastast kuninglikus vormelisarjas pea vahetpidamata esindatud olnud. Otsa tegi omal ajal lahti Leo Kinnunen, esimese MM-tiitli tõi soomlastele Keke Rosberg kuus aastat hiljem. Üheksakümnendatel tõusis kahel korral maailma parimaks vormelipiloodiks Mika Häkkinen ning 2007. aastal saabus Räikköneni kord tiitel võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles