Kindel: Eesti jalgpallikoondis kohtub kaks korda Venemaaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallikoondis.
Venemaa jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis sattus eile peetud 2018. aasta MM-valiktsükli loosimisel viieliikmelisesse alagruppi ning seetõttu kohtutakse n-ö vabadel mängupäevadel kaks korda MMi korraldajariigi Venemaa meeskonnaga. Viieliikmelisi gruppe on uues valiksarjas küll kaks, ent kuna teise sellisesse gruppi sattus Ukraina, mängib korraldajana MMile vabapääsme saanud Venemaa oma sõprusmänge just Eesti grupi vastu.

Kui eile oli Venemaa osalemine Eesti alagrupis veel spekulatsiooni tasemel, siis tänaseks on selged nii kahe mängu toimumine kui ka nende kohtumiste kuupäevad. Esmalt mängitakse 2016. aasta 7. oktoobril Tallinnas Lilleküla staadionil, kohtumine algab kell 21.45.

Täpselt aasta hiljem ehk 2017. aasta 7. oktoobril võõrustab Venemaa aga omakorda Eestit, selle mängu toimumispaik pole veel teada. Mängud Venemaaga lähevad kirja maavõistlustena, punkte nende eest tabelisse ei jagata. «Kui nii peaks minema, siis need oleksid kindlasti head ja huvitavad mängud,» lausus Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson eile pärast loosimist, kui Venemaaga mängimine ei olnud veel sajaprotsendiliselt kindel.

Eesti ja Venemaa on varem jalgpalliplatsil kohtunud viis korda, Eesti on saanud seni kirja ühe võidu, ühe viigi ja kolm kaotust. Esmalt võeti 2002. aasta märtsis Tallinnas peetud maavõistluses tänu Andres Operi väravatele magus 2:1 võit. 2006. aasta MM-valiktsükli mängudes kaotas Eesti küll Krasnodaris 0:4, kuid suutis seejärel Sergei Terehhovi väravast kodus viigistada 1:1. 

Venemaaga loositi Eesti kokku ka järgmises valiktsüklis, kui mängud käisid 2008. aasta EM-piletite nimel. Siis võitis Venemaa nii Peterburis kui ka Tallinnas 2:0. Esimese vabariigi ajal kohtus Eesti korra ka Nõukogude Liidu koondisega, kui 1923. aastal kaotati Tallinnas 2:4. Eesti mõlemad väravad lõi tolles kohtumises penaltist Elmar Kaljot.

Eestiga samas valikgrupis on seekordses MM-tsüklis veel Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Kreeka ja Küpros. Mängudega tehakse algust järgmise aasta 6. septembril, kui Eesti vastaseks on võõrsil Bosnia ja Hertsegoviina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles