11. USS Security - Kalev Jahtklubi Kolmapäevaregatt purjetati Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu purjetajatele oli seekordne kesknädalaring  märksa huvitavam ja konkurentsitihedam kui eelmised. Kuna laupäeval lõppes Pärnus A. Le Coq 58. Muhu Väina regatt ja ORC klassi jahte ootavad sealsamas järgmisel nädalal Danske Bank ORC Eesti Mesitrivõistlused ning pärast seda kohe ka Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlused, olid Tallinna jahid pärnakatele konkurentsi pakkumas. Pärnu laht tervitas purjetajaid paraja 8 - 10 m/s tuulega, päike paistis kuid õhutemperatuur oli pigem varakevadine või sügisene.

Regatil võtsid omavahel mõõtu Tallinna Kalev Jahtklubi, Hiiumaa Jahtklubi Dago ja Pärnu Jahtklubi purjetajad. Käis tihe rebimine esikohtade pärast. ORC grupi stardis takerdus Dago Jahtklubi jaht Olympic stardiliini märgi külge ja selle lahtiharutamise tõttu venis ORC ja LYS gruppide startide vahe 40 minutile. Lõpuks said LYS grupi jahid ka startida. Regati finish võeti Pärnu jõel jahtklubi ees ja seda spinnakeride all purjetamist sai nautida Pärnu Bluesipäevade rohkearvuline publik.

Regati korraldajatele oli kogemus õpetlik. Pärnu lahe keerutavates tuultes kvaliteetsema stardiliini sissepanekuks tuleb varuda edaspidi rohkem nii tehnikat kui ka inimesi.

Tõnis Kukk 
Peavõistlusjuht 
Pärnu Jahtklubi

Foto: Pärnu jahtklubi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles