Legend Grönholm: Tänakul on võimalus võita

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm Foto: SCANPIX

Soome autoralli legendi, kahekordse maailmameistri Marcus Grönholmi sõnul maksavad Soome MM-rallil kogemused, kuid ta nägi võiduvõimalust ka nappide kogemustega Ott Tänakul. «Poolas sõitis ta suurepäraselt ning kuigi see on keeruline, võib ta siin isegi võita,» lausus ta. «Kogemused maksavad siin palju, kuid varemgi on siin võitnud väheste kogemustega sõitjad.»

Grönholm teab, mida räägib – ta on võitnud Soome ralli rekordilised seitse korda. 2003. aastal pidas ta võimsa duelli Markko Märtiniga, mis lõppes eestlase võiduga. «Puhta sõiduga pole ma Soomes kunagi kaotanud. Toona, kui Märtiniga võitlesime, purunes mu autol rattalaager – siis oli tal juba lihtne võita.»

Grönholm on seni viimane soomlasest maailmameister. Kuigi äri kõrvalt jääb ralli jälgimiseks aega väheks, teab ta, et Soome rallis pole parimad ajad. «Meil on häid sõitjaid, kuid superhäid ei ole!» sõnas ta. Puudusi nägi ta ka soomlaste praegusel esinumbril Jari-Matti Latvalal. «Ta mõtleb liiga palju. Tegelikult tuleb lihtsalt minna ja panna!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles