Martin Laas ja Mihkel Räim tahavad EM-tiitli koju jätta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laas.
Martin Laas. Foto: Margus Ansu

Tugev Eesti meeste maanteeratta U23 koondis läheb järgmisel nädalal Tartus algavatel Euroopa Meistrivõistlustel kõige kirkama medali jahile. Ühtlaselt heas ja Tour of Estonia karastusega meeskonnas on mitmeid potentsiaalseid medalimehi, aga raskel hetkel vaadatakse ilmselt Tour of Estonia võitja Martin Laasi poole.

EMi viimasel võistluspäeval ehk pühapäeval toimuval U23 vanuseklassi meeste grupisõidus on eestlastel kõige suuremad medalilootused. «Viimaseid sõite arvestades võin öelda, et vorm on hea ja samaväärne Tour of Estoniaga,“ sõnas kaks kuud tagasi Eestimaa Velotuuril karjääri kaalukaima võidu saanud Laas. „Favoriidi koormat ei tahaks enda peale võtta, meil on koondises ka teisi sõidumehi, kes on võimelised väga head tulemust tegema.»

Teine potentsiaalne medalisoosik Mihkel Räim arvas, et grupifiniši puhul mängib meeskond Laasi peale. Samas sõitis viimati parema tulemuse välja just Räim, kui viis päeva tagasi oli Itaalia rahvustekarika etapil Räim teine, Laas kümnes.

«Selge on see, et kui grupp jääb kokku, siis peab meeskond Martin Laasi positsioonile vedama,» ütles Räim. «Minu ettevalmistus on sujunud hästi. Vorm Tour of Estonial oli nii kehv, et ei kannatanud isegi kriitikat. Ma olin hooaja alguse sõitudest päris küpse ning Eesti tuuriks ei olnud reservi. Samuti ei julge ma väita, et olen praegu tippvormis, aga eks ma liigun paremuse poole ja vorm on selline keskmine,» oli Räim enne kodust EMi tagasihoidlik.

«Isiklikust vaatevinklist sobiks mulle umbes 5-6 mehelisest jooksikutegrupist finišeerimine, aga kui mõelda terve meeskonna peale, siis ma arvan, et suudaksime õnnestumise korral igast stsenaariumist midagi korda saata,» lisas Räim.

Rada sama mis Tour of Estonial

Sarnaselt Tour of Estonia viimasele etapile sõidetakse EMi grupisõit Tartu linnaringil, mis on 12,4km pikk ja pikitud tehniliste pöörete ning laskumistega. Grupi püütakse lõhkuda kahel suuremal tõusul Vanemuise mäel ja Jakobi mäel. Kokku sõidetakse 161,2km ehk 13 ringi.

Eesti koondis, eriti U23 mehed on rajaga tänu Tour of Estoniale vägagi tuttavad ning proovivad selle kogemuse maksma panna, kuid Martin Laasi arvates kujuneb EMi sõit samal rajal siiski hoopis teiseks.

«EMi raames on tegemist ikkagi ühepäevasõiduga. Eeldan, et sõit on palju lahtisem ja täielikku kontrolli olukorra üle saada on raske,» ütles Laas, kes kevadel toimunud Tour of Estonial võitis esimese etapi, mis sõideti Tallinnast Tartusse ning kaitses tänu Eesti meeskonna suurepärasele sõidu kontrollimisele päev hiljem sõidetud Tartu GP-l oma üldesikohta olles grupifinišiga lõppenud etapil viies.

«Fakt on see, et ilm mängib sellel rajal suurt rolli ja kui sajab, on rada oluliselt tehnilisem ning see teeb sõidu palju raskemaks,» rääkis Laas ja lisas, et grupifiniši puhul ei pea tingimata tema kastaneid tulest välja tooma, vaid hea sprindijalaga on tegelikult ka Mihkel Räim ja Aksel Nõmmela.

Nii Laasi kui ka Räime jaoks on kodus toimuv EM senise karjääri üks olulisemaid võistlusi. «Võistlus on tähtis ja õnnestumise korral võib see mu karjääri kulgu oluliselt mõjutada,» ütles Räim. «EMil tahaks kindlasti hästi esineda, eriti, kuna see toimub kodus. See annab kindlasti lisamotivatsiooni,» lisas Laas.

Euroopa meistrivõistlused maanteerattasõidus 2015 toimuvad 6.-9. augustini Tartus. Kokku jagatakse välja kaheksa medalikomplekti ning võistlevad nii mehed kui ka naised. Neljapäeval ja reedel sõidetakse eraldistardi sõidud, nädalavahetusel ootavad ees grupisõidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles