Räämas Rooma loodab olümpiale

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma on räämas.
Rooma on räämas. Foto: Reuters

Rooma käib alla: avalikud teenused eriti ei toimi, korrumpeerunud linnavalitsuses valitseb segadus, raha on üsna otsas. Aidata võib vaid olümpia.

«Võiks ju väita, et tänu korruptsioonile ei ole Itaalia ja Rooma kahjuks sellises vormis, et võistelda Ameerika Ühendriikide, Saksamaa või Prantsusmaaga,» ütles Financial Timesile Luca Cordero do Montezemolo.

Endine Fiati ja Ferrari nõukogude esimees juhatab vägesid olümpiamängude toomiseks Rooma 2024. aasta suveks. Ta jätkas: «Aga see oleks allaandmine. Peab üritama.»

Montezemolo on seda meelt, et Rooma võib äratada vaid ehmatus ja äratundmine, et linn võib sattuda kogu maailma naerualuseks. «Parim on end korda seada ja siis välja sööma minna. Aga kui sind välja sööma ei kutsuta, ei sea sa end iial korda.»

Ta ei üritagi eitada kriminaalse võrgustiku Mafia Capitale mõju, mis on pigistanud Itaalia pealinna prügikoristusest, transpordist, migrandikeskustest jne välja miljoneid eurosid.

Käivitunud on uurimine, arreteeritud on tosinate kaupa inimesi ning linnapea poliitiline karjäär kõigub.

«Jumal tänatud selle eest,» ütles Montezemolo. «Katoliiklased kutsuksid seda puhastustuleks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles