Tartu Rock ja Kalev/Cramo saavad homme teada vastased uues eurosarjas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool/Rocki ja BC Kalev/Cramo omavaheline kohtumine.
Tartu Ülikool/Rocki ja BC Kalev/Cramo omavaheline kohtumine. Foto: Margus Ansu

Homme toimub Münchenis uue eurosarja FIBA Europe Cupi alagruppide loosimine. Peamine uudis on see, et kuna võistkondi registreerus 64 asemel 56, siis kvalifikatsiooni ei toimu. Eesti klubidest saavad homme vastased teada Tartu Ülikool/Rock ja BC Kalev/Cramo.

56 meeskonda on jagatud kahte piirkondlikku divisjoni, mis on koostatud peamiselt geograafilist printsiipi silmas pidades – mõlemas konferentsis 28 meeskonda. 28 meeskonda omakorda on jagatud seitsmeks tugevusgrupiks, mille alusel toimub homne loosimine, vahendas Eesti Korvpalliliidu pressiteenistus.

See tähendab, et 56 klubi jagatakse 14 alagruppi, igaühes neli võistkonda. Üheski alagrupis ei tohi olla kahte tiimi ühest riigist, reegel, mis ei kehti vahegrupide kohta (viimased 32). Nii Kalev/Cramo kui TÜ/Rock on saanud II konverentsis asetuse A ehk siis kõrgeima võimaliku. Nagu FIBA teadaandes seisis, baseeruvad asetused klubide tulemustele Euroopa sarjades viimaste aastate jooksul ning klubide reitingule oma riikide meistrisarjas. Kolmanda Eesti klubina soovis eurosarjas osaleda TLÜ/Kalev, kes aga loosirattast välja jäeti.

Igast alagrupist pääseb kaks meeskonda edasi (kokku 28), lisaks neli edukamat kolmanda koha meesknoda – kuid kaks mõlemas konverentsist. Seejärel jätkuvad mängud vahegruppides ja pärast seda playoff-formaadis.

FIBA Europa Cup algab 28. oktoobril. Final Four leiab aset 29. aprillist 1. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles