Rock ja Kalev saavad eurosarjas vastased teada, TLÜ/Kalev jäeti välja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KORVPALL. Täna loositakse Münchenis uue eurosarja FIBA Europe Cupi alagrupid. Eesti klubidest saavad vastased teada Tartu Ülikool / Rock ja BC Kalev/Cramo. Kolmanda võistkonnana osaleda soovinud TLÜ/Kalev jäeti loosirattast välja.

FIBA Euroopa osa algne lootus oli, et osalustaotluse esitab koguni 100 klubi. Lõpuks oleks põhiturniirile pääsenud 64 klubi, kellest osa oleks pidanud pääsme lunastama kvalifikatsiooni kaudu. Tegelikult tuli sooviavaldusi ainult 59.

Eesti korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul oli neljaste alagruppide moodustamiseks vaja osa klubisid üle parda heita ning peamiselt nigela riigisisese reitingu tõttu oli üks ohver just TLÜ/Kalev. Kokku moodustatakse 14 alagruppi, st osalema pääses 56 tiimi. «See oli FIBA, mitte Eesti korvpalliliidu otsus. TLÜ/Kalev oli Eesti reitingus alles kaheksas, aga välja ei jäänud ju mitte ainult nemad, vaid ka mõni Leedu klubi,» selgitas Kuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles