Pärnus algasid Danske Bank ORC klassi avamerepurjetamise Eesti Meistrivõistlused

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahid Pärnu lahel
Jahid Pärnu lahel Foto: Piret Salmistu

Täna kell 12 anti Pärnu lahel start Danske Bank ORC klassi avamerepurjetamise Eesti Meistrivõistlustele, mis on ühtlasi ka peaprooviks 10.-16. augustini Pärnus toimuvateks Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistlusteks. Regatil osaleb 29 jahti neljast riigist- Eestist, Soomest, Leedust ja Rootsist.

Regati esimesel etapil võistlevad jahid pikal 40-miilisel avamereetapil. Lõuna paiku oli Pärnu lahel tuult vähevõitu. 2-3 m/s puhunud läänetuul tõotas purjetajatele väga pikka teekonda, kuid Kihnu lähistele jõudes muutus ka tuul tugevamaks ja kella nelja paiku pärastlõunal said jahid kiirusteks juba 7-8 sõlme.

Võitlusse poodiumikohtade eest on B grupis kindlasti valmis sekkuma äsja lõppenud A. Le Coq 58. Muhu Väina regatil esikoha saanud ning 2014.a sama grupi Eesti ja Soome meistriks tulnud Jahtklubi Dgao jahti Olympic (X-41) Tiit Vihuli meeskonnaga ning Eero Panki Reval Café Elisa ST (Salona 38 ibc) Kalev Jahtklubist, kes tuli 2014.a ORC klassi MMilt Kielis koju B grupi viienda kohaga olles medalikohal kuni viimase võistluspäevani. Ka Kalev Jahtklubi teine jaht, Priit Tammemägi Premium (X-41), kes tõi 2013.a Euroopa Meistrivõistlustelt koju hõbemedali, on valmis konkurentsi pakkuma. Jani Lehti meeskond jahil Audi Quattro (Next 37) ja Martin Estlanderi Xini Freedom (X-41) Soomest, kes sage külaline Eestis toimuvatel võistlustel Soomest on samuti meeskonnad, keda silmas pidada. 

Väiksemate jahtide klassis C tulevad kindlad favoriidid siitsamast Pärnu Jahtklubist - Ott Kikkase meeskond Sugar 2 (NM38), kes võitis kindlalt 2015.a A. Le Coq Muhu Väina regati; Sugar 2 järel tänavusel Muhu Väina regatil teiseks tulnud Aivar Tuulbergi Katariina II.  Euroopa Meistrivõistluste olusid testib juba ka Rootsi meeskond Malin, millel roolimeheks Patrik Forsgren. See meeskond oli 2013.a Sandhamnis peetud EMil Sugar 2 ja Katariina II järel kolmandal kohal. Välistada ei saa kahtlemata ka teiste jahtide sekkumist kõrgesse konkurentsi.

Osavõtjate nimekiri

Võistlust on kõigil päevadel võimlaik jälgida ka kaldalolijatel - SportReci GPS träking'u lingi leiduvad iga päev regati kodulehel orceuropeans2015.com/orc-estonian-championship/

Foto: Pärnu jahtklubi

Reedel, laupäeval ja pühapäeval võtavad jahid mõõtu Pärnu lahel lühiraja formaadis ja Eesti meistrid selguvad laupäeva õhtuks. Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste avamine toimub 11. augusti õhtul Pärnu Vallikäärus ja võistlussõidud peetakse 12.-16.augustil, kus 13.-16.augusti sõitudest teeb otseülekande ka Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles