Peakohtunik: vilemehed peavad mängijaid kaitsma

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transi kapten Roman Nesterovski (vasakul) ja kaitsja Tanel Tamberg ei mõista kohtuniku Roomer Tarajevi otsust.
Transi kapten Roman Nesterovski (vasakul) ja kaitsja Tanel Tamberg ei mõista kohtuniku Roomer Tarajevi otsust. Foto: Erik Prozes

JALGPALL. Laupäevane Narva Transi ja FC Flora vaheline jalgpalli Premium liiga kohtumine küttis pärast matši kõvasti kirgi, kui Transi president Nikolai Burdakov kritiseeris peakohtunik Roomer Tarajevit, kes saatis punase kaardiga väljakult ära narvalaste mängumehed Marek Kaljumäe ja Tanel Tambergi.

Nüüdseks on kohtumise vaidlusalused olukorrad videost üle vaadanud ka Eesti Jalgpalli Liidu peakohtunik Uno Tutk, kelle sõnul käitus Tarajev antud olukordades igati reeglitepäraselt.

«Konkreetselt laupäevased olukorrad on justkui õpikust. Esimesel puhul on tegemist tõsise määruste rikkumisega – et teenida punast, ei pea vastane saama vigastust või lõpetama päeva traumapunktis –, see on täpselt selline olukord, millele juhtisin kohtunike tähelepanu nii hooaja eel kui ka pärast esimest hooaja poolt, kui analüüsi tulemusel leidsime, et 20 vooru järel ja saja mängu jooksul on fikseeritud vaid üks tõsine rikkumine, mille eest karistatakse punase kaardiga, samas on mitmed vigastusohtlikud sissesõitmised jäänud kohtunike poolt vaid kollase kaardi tasemele. Toome näiteks UEFA Euroopa liiga kolmanda ringi mängud, kus näidati nelja punast kaarti analoogsete rikkumiste eest. Sellise ohtliku või ohu potentsiaaliga tegevuse väljajuurimine on üks UEFA ja FIFA prioriteet. Kohtunike roll platsil on tagada muuhulgas ka see, et kõik mängijad jõuaksid tervelt koju – pallurid teevad platsil oma tööd ja vilemehed peavad neid kaitsma,» kirjeldas Tutk olukorda, kus väljakult saadeti ära Kaljumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles