Tulekul karm olümpia: 13 Rio OMi saastunud vetel võistelnud sõudjat haigestus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janiero OMi sõudekanal.
Rio de Janiero OMi sõudekanal. Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal samal ajal on Rio de Janeiro olümpiamängud täies hoos. Aasta enne mängude algust on aga mitme võistluspaiga ümber endiselt tõsised murepilved.

Järgmise aasta olümpiat silmas pidades peetakse praegu kohapeal ka hoogsalt erinevaid katsevõistlusi. Tulevases sõudmispaigas oli viimati kavas juunioride MM. Kuna juba varasemalt oli teada, et võistluspaiga vesi on saastunud, siis tõenäoliselt ei tule paljudele suure üllatusena tõsiasi, et USA koondise 40st sõudjast 13 jäi pärast võistlemist haigeks, kirjutab The Guardian.

Arstide arvates jäid sportlased haigeks, kuna puutusid kokku saastunud veega. Peamiselt esines haigestunud sportlastel kõhulahtisust ja oksendamist. Lisaks haigestus ka neli USA koondise abipersonali liiget. USA Sõudeliidu president Glenn Merry ei soovinud koheselt korraldajaid süüdistada. Seejuures lisas ta, et võistluse käigus ainsana vette kukkunud sõudja ei haigestunudki.

Siiski on olukord enne järgmise aasta OMi murettekitav, kuna 10 500 Rios starti asuvast sportlasest 1400 on sõudjad, purjetajad, triatleedid, aerutjad või pikamaaujujad, keda kõiki ähvardavad saastunud veekogud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles